Zehirlendiler mi?

Karadeniz Ereğli 'de sahile vuran ölü balıklar vatandaşı tedirgin etti.

Zehirlendiler mi?

Vatandaşlar balıkların zehirlenmiş olabileceğini düşünürken, Su Ürünleri kooperatifi başkanı Firuz Yılmaz, suyun ani ısınması ve soğuması sonucu balıkların öldüğünü düşündüğünü, Tarım müdürlüğünden görevlilerinin numune alarak Zonguldak İl Tarım müdürlüğüne göndereceğini söyledi.

Ereğlide gece saatlerinde sahilde yürüyen vatandaşlar martıların kıyıda sürü halinde beklemelerini görüp denize baktıklarında küçük balıkların kıyıya vurduğunu gördü. Yaklaşık 2 kilometrelik alanda balık ölümlerinin yaşanması ve deniz üzerinde kirliliğinde olması vatandaşlar da balıkların zehirlendiği şüphesini uyandırdı. Balıkları fark eden Doğukan Kaya, balıkların neden öldüğü hakkında bir fikri olmadığını ancak zehirlenmiş olabileceklerini düşündüğünü söyledi. Kaya konuşmasında, Neden olduğu konusunda hiç bir bilgim yok. Balıklar zehirlenmiş gibi görünüyor. Yüzemiyorlar. Ters yatıyorlar. Bir şekilde gitmeye çalışıyorlar ama gidemiyorlar. Ben nasıl fark ettim. Baktım martıların sesi geliyor. Bayağı bir bağırıyorlar. Öyle bir bakayım dedim arkadaşlarla. Bir baktık. Durum böyle. Çoğu da ölmüş. Zaten sahilin sonuna kadar devam ediyor. Bir çoğu da ölmüş dedi.

 

DENİZİN ANİ ISINMASI VE SOĞUMASI ÖLÜMLERE NEDEN OLABİLİR

Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan Su Ürünleri Kooperatifi başkanı Firuz Yılmaz, bu durumun her sene bu aylarda ve Ağustos aylarında yaşandığını, denizin ani ısınması ve soğuması balıkların ölümüne neden olduğunu söyledi. Tarım Müdürlüğü Mühendislerinin numune aldığını kaydeden Yılmaz, Her sene bu aylarda bir de Ağustos ayının sonlarına doğru deniz soğur. Kristal bir su gelir. İstavrit olsun, istavrit balığının küçüğü vardır. Kıraç. Kıraç olsun. Onların hepsi kırılır. Hamsi ve ince mezgit kırılır. Şu anda görünenler Kıraç balığı. Mikrop falan değil de, benim düşüncem denizin soğumasından olan bir durum. Devamlı olan durumlardır. Burada balık ölümleri var. Hatta burada Tarım Mühendisleri biraz balık topladılar. Zonguldak İl Tarım Müdürlüğüne göndereceklerini söylediler.

Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de orta derinlik balıklarının ilk bakışta ısı değişikliği nedeniyle ölmüş olabileceğinin tahmin edildiğini ancak kesin sonuçların laboratuvarda yapılacak incelemelerin ardından ortaya çıkacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER