ZEMİNLER NEDEN HAREKET EDİYOR ?

ZEMİNLER NEDEN HAREKET EDİYOR ?
Zonguldak Kent Konseyi tarafından &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta zemin hareketleri&[#]8221; toplantısı yapıldı.
Zonguldak Kent Konseyi tarafından düzenlenen &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta zemin hareketleri&[#]8221; toplantısı Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Toplantı Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirildi. Toplantıya; Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, CHP Zonguldak Milletvekili Ali ihsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Afet Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, CHP Merkez İlçe Bakanı Tarık Coşkun, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantı İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasıyla başlarken toplantının açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin yaptı. Sezgin, &[#]8220;Zonguldak Kent Konseyi olarak yaşadığımız kentin sorunlarına sahip çıkarak sorunlara çözüm aramak ve arayıp da bulduğumuz çözüm önerilerinin uygulanabilmesi için emek vermeye, zaman zaman &[#]8216;sizin işiniz yok mu?&[#]8217; ya da &[#]8216;siz kim oluyorsunuz?&[#]8217; gibi tepkilerle de karşılaşsak da bunlara aldırmadan Zonguldak için artı değer oluşturma gayretlerimize devam ediyoruz&[#]8221; dedi.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Kutoğlu, kendileri hakkında yapılan eleştirilere sert bir şekilde cevap verdi. Kendilerinin bilgisinden şüphe edenlerin sorularını sormasını isteyen Kutoğlu, &[#]8220;Biz bu çalışmayı yaparken güdeleyen oldu. Biz bir üniversiteyiz bizi ilgilendiren tek konu kamu güvenliğidir. Kamunun can ve mal güvenliğidir. Biz bu çalışmaları bu amaçla yapıyoruz. Bizim kulağımıza kırıcı bazı şeyler geliyor. Bizim bilgimizden şüphe eden, bizim bilgi birikimimizden şüphe eden birisi varsa burası açık bir platformdur, burada bunları sorgulayabilirler. Bunu bugün sorgulamıyorlarsa lütfen bundan sonrada konuşmasınlar&[#]8221; diye konuştu.
VATANDAŞLARA SESLENDİ
Vatandaşlara sislenen Kutoğlu, vatandaşların evlerinin yanında yeni bir bina yapımına başlandığı zaman binaların ön değerlendirmesini almalarını istedi. Kutoğlu şunları söyledi:
&[#]8220;Yer altında kireç taşı özelliği olması gerekiyor. Sıvı alış verişi nedeniyle yağmursuları diğer atık sular arasında boşluklar oluşuyor ve bu boşlukların kırılabilmesi için yeni bir inşaat sırasında oluşturulan mikro sismik etkiler bile bu boşlukların kırılmasına neden olabilir. Ben buradan bu sorundan mağdur olan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Eğer bu sorunlu bölgelerde bulunuyorsanız, yakınınızda yeni bir inşaat başladıysa lütfen yetkililerden binanınız ön bir değerlendirmesini isteyin. Aksi taktirde binanızda bu çatlakların daha önce oluştuğu iddia edilebilir.&[#]8221;
Zonguldak&[#]8217;ın deniz yakın bölümlerde boşluklar olduğunu belirten Kutoğlu, &[#]8220;Yer altına kaçan sular ve bizim attığımız kanalizasyon suları bu deniz bölümünde, bizim yoğun olduğumuz, çok katlı binalar yaptığımız bölgede büyük olasılıkla tasnik boşluklar var. Bırakın yağmur sularını biz bunlara kanalizasyon sularını da boşaltıyoruz. Bir zamanlar Maden Teknik Arama çok üst düzey çalışmalar yapıyordu, ancak maalesef şuanda atıl duruma geldiler. 30-40 yıl önce tasnik boşluklar haritasını çıkartmışlar. Demin dediğim bölgelerde koca koca boşluklar var. Bizde buralara kanalizasyon sistemi olmadığı için kanalizasyon bağladık. Yer altı çalışmalarında eğer malzeme aldığınız yere tekrar malzeme koymazsanız bir süre sonra buradan yukarıdaki malzemeler burayı dolduruyor ve zeminde hareket meydana geliyor&[#]8221; dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2012, 07:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER