Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü 70 Yılını Kupalarla Süslüyor

Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü 70 Yılını Kupalarla Süslüyor

İki hafta önce Ankara'da yapılan Türkiye Tenis Federasyonu 12 Yaş Yaz Kupası Türkiye serisi-2  Şampiyonasında lisanslı oyuncusu Kıvanç Kundakçı ile 2 kupa birden kazanan Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü 19-23 Temmuz tarihleri arasından Zonguldak'taki 70 yıllık tarihi tesislerinde düzenlenen Türkiye Tenis Federasyonu 12 Yaş Yaz Kupası Türkiye serisi-3  Şampiyonasından da yine Kıvanç Kundakçı ile 2 kupa birden çıkardı.


Tenis Federasyonunun önemli organizasyonlarından olan Yaz Kupası şampiyonasına İstanbul, Ankara, İzmir, Uşak, Düzce, Bartın. Zonguldak, Kocaeli ve Samsun'dan 45 sporcu katıldı. Baş hakemliği İzmir Bölgesinden Ramazan Oğuz Azkara , turnuva direktörlüğü Altuğ Çetintaş tarafından yapılan  şampiyonanın Tek erkekler kategorisinde rakipleri olan Arda Anıl Şentürk'ü (Zonguldak) 6/0-6/0 , Ata Özçırpıcı 'yı (Ankara) 6/1-6/0 , Yiğitalp Yüksel'i (Uşak) 6/0-6/0 ve Muhammet Eren Çavuş'u (Düzce) 7/5-6/0 mağlup eden Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü oyuncusu Kıvanç Kundakçı finale yükseldi. Oldukça çekişmeli geçen final müsabakasında  ilk seti 6/1 gibi ezici bir üstünlükle kazanan Kıvanç Kundakçı'nın kendi seyircisi önünde ve kendi kulübünde şampiyonluk beklentisi baskısı altında  oynamanın verdiği stresle mücadele etmenin zorluğunu yaşadığı görüldü ve sonuçta diğer 2 seti 6/3-6/4 kazanan Düzce bölgesinden Hüseyin Tuna Çavuş şampiyonayı birincilikle tamamlarken Kıvanç Kundakçı 2,lik kupasını elde etti.

Çift erkeler finalini de Kıvanç Kundakçı (Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü) - S.B.Sezgin (İstanbul ENKA Spor Kulübü)  çifti  2,lik kupasını kaldırdı.Çift erkekler şampiyonu ise H.T.Çavuş-M.E.Çavuş (Düzce) çifti oldu. Şampiyonanın Tek Kadınlar kategorisinde ise final maçında İzmir Alaçatı oyuncusu Yağmur Tezcan rakibi olan İstanbul'dan Mihrimah Tuana Şirin' i 6/3-2/6-6/2 lik skorlarla 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Çift Kadınlar kategorisinde  ise şampiyonluğu  final müsabakasında rakipleri olan D.Akçay-Y.Tezcan çiftini 7/5-6/0 mağlup eden M.T.Şirin(İstanbul)-E.Nisa Akbaş (Zonguldak) çifti kazandı.
 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2021, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER