‘’ZONGULDAK’I BU ÇEVRE SORUNLARINDAN KURTARMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’’

‘’ZONGULDAK’I BU ÇEVRE SORUNLARINDAN KURTARMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’’

Zonguldak’ta çevre sorunlarına her geçen gün bir yenisi daha eklenirken, daha öncesinde kentin gözlerden uzak kısımlarına usulsüz şekilde dökülen hafriyat toprakları ve inşaat yıkıntı atıkları artık şehrin merkezlerine bile boşaltılır oldu.  

Zonguldak’ın birçok noktasına gelişi güzel saçılan hafriyatların yol açtığı çevre sorunları doğal hayatın devamlılığını tehdit eden bir hal alırken, yaratılan duruma Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz bir kez daha tepki gösterdi.
 
Kapuz Plajı üzerinde bulunan otopark bölgesinin neredeyse tamamının hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıkları ile doldurulduğunu, yasa dışı hafriyat dökümü için artık uzaklara gidilmeye dahi gerek duyulmadığını ve kentin her noktasına gelişi güzel atıkların rahatlıkla boşaltıldığını söyleyen Milletvekili, “Zonguldak’ın her yeri hafriyat deposuna dönüştürüldü” diyerek, çevre katliamının ulaştığı boyuta dikkat çekti.

Zonguldak’ta hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıkları için düzenli depolama tesisi kurulması yönünde Belediyelere ve Çevre Bakanlığına önemli sorumluluklar düştüğünün altını çizen Milletvekili, bu utancın son bulması için Meclis çatısı altında bir kez daha girişimde bulunduğunu belirterek şunları söyledi: 

“Zonguldak’ın hafriyat felaketleri artık kent merkezlerinde bile kendisini göstermektedir.  Son olarak Kapuz Plajı mevkiinde yapmış olduğumuz incelemelerde, plajın üst kısmında bulunan boş arazinin tonlarca hafriyat toprağı ve yıkıntı atığı ile doldurulduğunu üzülerek tespit olmuş bulunmaktayız. 

Çevreyi katledenler, hafriyat dökümü için artık uzaklara gitmeye dahi gerek duymadığı gibi hafriyat üreticileri kentin her noktasına rahatlıkla atıklarını boşaltabiliyor. Zonguldak’ta hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıkları için düzenli depolama tesisin bulunmadığı mazeretinin ardına sığınanlar ve bu felaketlere göz yuman yetkililer, Zonguldak’ın her yerini hafriyat deposuna dönüştürmüş durumda.

Yıllardır devam eden bu utanca çözüm üretilmesi adına sorumluluğu bulunan yerel yönetimlere ve Çevre Bakanlığına, Meclis çatısı altında gerekli uyarıları bir kez daha yapmış bulunmaktayız.   

Ayrıca bir diğer utanç olarak karşımıza çıkan Kozlu sahilindeki tıbbi ve evsel atık felaketi, Zonguldak’ın tüm sahillerinde kendisini göstermeye devam ediyor. Aynı şekilde Kapuz ve Tersane sahillerinde yaptığımız incelemelerde de dalgalarla Kozlu’da ki çöp dağından kopan tıbbi ve evsel atıkların çevre sahillere taşındığını, doğal hayatın parçası olan canlıların leşlerinin ise karaya vurduğunu üzülerek gözlemledik. Söz konusu duruma neden olan vahşi depolama alanının bölgeden tamamen kaldırılması yönünde Bakanlıklar nezdinde girişimlerimiz devam etmekte.

Zonguldak’ı utanç abidelerine dönen bu çevre sorunlarından kurtarmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER