‘Zonguldak’ın Birinci Sorunu Sağlık Sisteminin Çökmesidir’

‘Zonguldak’ın Birinci Sorunu Sağlık Sisteminin Çökmesidir’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun'un 52 yaşında kanser rahatsızlığı sebebiyle hayatını kaybeden eşi Timur Uzun’un cenaze töreninden sonra konuşan CHP Milletvekili Deniz Yavuzuyılmaz, ‘Zonguldak’ın birinci sorunu sağlık sisteminin çökmesidir’ dedi.

  600 bin nüfuslu Zonguldak sadece bir tıbbi onkolog düşmesinin durumun vahametini ortaya koyduğunu ifade eden Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz sağlık sorununu acilen çözülmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde bir tıbbi onkolog dahi bulunmuyor. Ve bunun bir açıklaması da yok. Ağustos ayında yapılacak atamalarda mutlaka üniversiteye tıbbi onkolog gelmesi gerekiyor diyen Yavuzyılmaz; “Timur Uzun partimizin çok değerli bir üyesiydi. Birlikte çok omuzomuza mücadele ettik. Zonguldak’ta şu anda ailesinde kanser vakası olmayan hiç kimse yok. Ben de şu anda ailesinde kanser vakası olan birisiyim. 600 bin nüfusu olan Zonguldak’a şu anda bir tane tıbbi Onkolog düşüyor ve bu durum içler acısıdır. Zonguldak’da birinci öncelikli sorun sağlık sisteminin çökmüş olmasıdır. Önce bunu düzeltmek zorundayız çünkü üstüste cenazeler kaldırıyoruz. Zonguldak’ta ilgili olan kim varsa, makamına bakılmaksızın sürekli olarak sağlığı ile ilgili bir problem yaşıyor. Tüm Zonguldak olarak bu sağlık sistemini çözmek zorundayız. Bülent Ecevit Üniversitesi’nde bir tıbbi onkolog bulunmuyor. Ve bunun bir açıklaması da yok. Ağustos ayında yapılacak atamalarda mutlaka üniversiteye tıbbi onkolog gelmesi gerekiyor. Sağlık sistemindeki bir tıp eğitimindeki sorunu şu andaki sorumluları yani AK Partinin acil olarak çözmesi gerekiyor. Çözülmediği takdirde kanser hastalarımızı bir bir kaybediyoruz. Hastalarımız sadece kanser tedavisi ile mücadele etmiyor aynı zamanda burada yeterli ekipman ve doktor olmadığı için şehirdışına gitmek zorunda kalıyor. Diğer illere göre Zonguldak sağlık sorununda daha fazla on kat daha fazla sorun yaşıyor. Zonguldak’ta ki kanser tedavisi sorunu mutlaka çözmek zorundayız. Zonguldak’ın birinci sorunun sağlık sisteminin çökmesidir”.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER