ZONGULDAKLI KADIN GAZETECİLER BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİLER

ZONGULDAKLI KADIN GAZETECİLER  BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİLER

Zonguldak Kadın Basın Emekçileri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle farkındalık yaratmak için basın açıklaması düzenlediler ve kırmızı karanfil dağıtımı gerçekleştirdiler. 

Madenci Anıtı’nda yapılan basın açıklamasına; Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Öznur Güneş, ELMAS TV Genel Yayın Yönetmeni Gamze Taşdemir, İnanış Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Spor Muhabiri Fadime Elma, İnanış Gazetesi Yazarı Arife Güleryüz, KANAL B Zonguldak Muhabiri Duygu Elma Özfidan, Susma Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sevim Arı, Halkın Sesi Gazetesi Muhabiri Şebnem Saka, Kanal B Zonguldak İnternet Editörü Pelin Akbulut, Elmas TV çalışanı Sedef Selvi katıldı.
Basın açıklamasını Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Öznur Güneş yaptı. 

Basın Kadın Emekçilerinin açıklaması şöyle; “8 Mart, özgürlük ve eşitlik meşalesini yanarak yakan kadınların geleceğimize tuttuğu  bir meşaledir. Bu meşalenin ışığında Zonguldak basın kadın emekçileri olarak, kadınların sorunlarına duyarsız kalamayız. Biz kadın basın emekçileri olarak hayatın içindeyiz, sokaktayız, alanlardayız. Sorunlarımızı diğer kadınların sorunlarından ayrı tutamayız. Yaptıkları haberlerden dolayı şiddete maruz kalan meslektaşlarımız var. Her gün  bizde sahalardayız ve yaptığımız bir haberden dolayı  şiddete maruz kalabiliriz. Bizimde can güvenliğimiz yok. Biz kadın basın emekçileri olarak kadına yapılan her türlü şiddete karşıyız ve bu anlamda tüm kadınlarımızın yanındayız. Bizler bu tür haberleri yazarken empati yapıyoruz ve psikolojik olarak etkileniyoruz. Kadın basın emekçileri olarak kadına yönelik her türlü şiddet ve cinayet haberlerinde yüreğimiz yanıyor, kalemimizden kan damlıyor. Artık kadın cinayetleri haberleri yapmak istemiyoruz. Mücadele kadınları birleştirir, kadınlar dünyayı özgürleştirir.” 

Basın açıklaması sonrası kadın gazeteciler, caddedeki erkeklere kırmızı karanfil dağıtarak karanfilleri eşlerine götürmelerini söylediler.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER