ZONGULDAK’TA VAKALAR DÜŞÜYOR

ZONGULDAK’TA VAKALAR DÜŞÜYOR

Zonguldak’ta 5-11 Şubat tarihleri arasında 100 binde bin 50 olan vaka sayısı, 12-18 Mart haftasında 243,69 seviyesine geriledi.
Zonguldak’ta vaka sayılarındaki düşüş sürüyor. 5-11 Şubat tarihleri arasında illere göre haftalık vaka sayılarında 100 bin kişide bin 50 olan vaka sayısı bir ayda 243,69 seviyesine geriledi. Tedbiri elden bırakmayan vatandaşlar maske, mesafe ve hijyen kullarına önem veriyor.
Gelinen süreçte yaşanan tablodan mutlu olduklarını ifade eden Osman Zaimoğlu, “Bu tabloyu görünce mutlu oluyoruz. Çekilen çileler, verilen emekler karşılığını buluyor. Gerek sağlık personelimizin gerekse kolluk kuvvetlerimizin çalışmaları gün gün bu tabloya ulaşmamızı sağladı. Biz vatandaşlar olarak da üzerimize düşeni yapıyoruz. Mutlu günler de yaklaşıyor, sevinçle karşılıyoruz. Burada omicron varyantı anlamında zayıflaması bu virüsün bizi daha da umutlandırıyor. İnşallah 300'ler değil sıfırlara ulaşırız. Yaz ayı maske takılmasa da avantaj, kışın kapalı alanlarda olduğumuzdan dolayı teneffüs anlamında temas anlamında daha tehlikeli bir durumda oluyorduk. Yazın havalar ısınınca herkes açık alanlara, denizlere dağılacağından maske ikinci planda kaldığı için sosyal mesafe daha uzayacak. Ben şunu biliyorum ki kendi adıma konuşuyorum, vaka sayıları sıfıra düşse dahi 5-6 ay daha tedbir ve korku olarak yaşayacağız. Sosyal mesafe temizlik ve hijyen kurallarına daha da dikkat edeceğiz. Bu süreçte psikolojik olarak da sıkıntılar yaşadık. Yakınlarını kaybetme korkusu, hastaneye yatma korkusu gibi nedenler. Ondan dolayı bu süreçte sıfırlansa dahi 6 ay daha bu süreci yaşayacağız. Ama umutlu görüyorum. Bilim adamları ne der bilmiyorum, ama benim görüşüm böyle” şeklinde konuştu.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER