AFET EĞİTİM YILI

AFET EĞİTİM YILI

Bu yıl Afet Eğitim yılı.
Zonguldak AFAD başkanlığı da başta Ahmet Güngör müdürümüz olmak üzere çok yoğun çalışıyor.
Resmen 24 saat mesai.
Hem de her daim.
Sadece Zonguldak değil.
Zonguldak AFAD ülkemizin her yerinde can simid gibi.
Maşallahları var.
Bizleri gururlandırıyorlar.
Onurlandırıyorlar.
Bu çalışma temposu ile Zonguldak AFAD çok başarılı bir çalışma temposu sergiliyorlar.
Tebrik ediyoruz, başarıların artarak devamını temenni ediyoruz.
Devamla.
Ülke geneli AFAD çalışmalarını.
Ankara genel merkezli değerlendirirsek.
İçinde bulunduğumuz yıl bilindiği gibi Afet Eğitim Yılı olarak ilan edilmiş bulunuyor.
Bu konuda İçişleri bakanı da geçtiğimiz günlerde geniş çaplı açıklamalar yaptı…
AFAD Başkanlığınca 2013 yılından bugüne kadar yürütülen Temel Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimleri kapsamında; 2021 yılında sivil toplum ile daha yakın bir iş birliği ve ortak eğitimler düzenlenerek aile okul ve iş yerlerine yönelik afete hazırlığın önemi, yaşam çevremizdeki riskler, afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet ve acil durum anında ilk 6 saatin önemi, afet sigortası, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları gibi konuları içeren afet bilinci, arama ve kurtarma, yangın, ilk yardım, gönüllülük, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehdit ve tehlikeler, sivil savunma gibi başlıklarda eğitimler yürütülerek tüm vatandaşlara ulaşılması hedeflendi. 
Geçtiğimiz Ocak ayında, İçişleri Bakanlığı tarafından, afetlere hazırlıklı bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürü oluşturmayı hedefleyen, bu dönüşümü gerçekleştirmek ve vatandaşların afetlerde güvende kalabilmeleri için 2021 yılı “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildi.
Bu proje kapsamında, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yer aldığı on dört bakanlık ile AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) bir araya geldi.
Konuşmaların ardından protokoller imzalandı. Protokoller İçişler Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Mehmet Selim Bağlı, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, AFAD Başkan Vekili Hamza Taşdemir ve Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bilal Durdalı tarafından imzalandı.
Bu konuda Zonguldak’ta da çalışmalar başlatıldı ve ilk program da Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından düzenlendi.
Üniversite basın bürosundan da düzenlenen etkinlik konusunda şöyle bir açıklama yapıldı:
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının ilgi sayılı genelgesi ile "2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı" ilan edilmiştir. Türkiye Afet Eğitim Yılı çerçevesinde afet farkındalığının arttırılması ve yaygınlaştırılması amacı ile Afet Farkındalık Eğitimi (Afet öncesi, sırası ve sonrası yapılması gerekenler), Yangın, Acil Durum Ekiplerinin Kuruluş ve Görevleri, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) tehdit ve tehlikeler, Acil Toplanma ve Barınma Alanları, Arama Kurtarma Teknikleri, Deprem ve Yangın Tahliye Tatbikat eğitimleri düzenlenecektir. 
Söz konusu genelge doğrultusunda Üniversitemiz personellerini (akademik, idari, sürekli işçi) kapsayan zorunlu eğitimin ilki 05.03.2021 tarihinde Üniversitemiz Afet Farkındalık Eğitici Eğitmeni Dr. Öğr. Üyesi Beyza ERKOÇ tarafından gerçekleştirilmiştir. Yoğun bir katılımın olduğu eğitimin devamı 12-19-26.03.2021 tarihlerinde devam edecektir. Eğitimler öğrencilere yönelik olarak da pandemi koşullarına uygun şekilde gerçekleştirilmeye devam etmektedir. Yılsonuna kadar tüm personelimizin ve öğrencilerimizin ilgili eğitimi almış olmaları planlanmaktadır.
Görüldüğü gibi üniversitemiz ulusal bazdaki gelişmeleri de düzenli takip ediyor ve gereğini de yapıyor.
AFAD her zaman her yerde,  eğitimde öncü ve lider.
Kutluyoruz…

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2021, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER