ERDEMİR EĞİTİME KATKISINI SÜRDÜRÜYOR

ERDEMİR EĞİTİME KATKISINI SÜRDÜRÜYOR

Bugün önemli  ve çok değerli bir kurumumuzdan toplum yararına yaptığı çalışmalarla ilgili kısaca bahsedeceğiz.
Kurumumuzun çalışmalarını zaman zaman ayrıntılarla detay vererek yazıyoruz.
Zonguldak’a, bölgeye ve ülkemize verdikleri katma değer, kuruluşu olan 1960 yılından bugüne kadar hep devam ediyor.
ERDEMİR bir dünya şirketi olarak çalışma faaliyetleri yolunda emin adımlarla yürüyor.
2006 yılı özelleştirmesi ile birlikte tabi ki hem ülkede hem de dünya da OYAK grubundan aldığı güçle peş peşe yapılan olağanüstü yatırımlarla çelik sektöründe artık ERDEMİR büyük bir başrol oyuncusu.
 Sadece Karadeniz’den ERDEMİR değil, İSDEMİR’ de artık Akdeniz’ den dünya’ya açılan bir önemli kurumumuz.
Ve bugün için  Zonguldak ili Ereğli ilçesinde  kurulu ERDEMİR toplum yararına olan konularda gönüllü olarak yer almayı prensip ediniyor. ERDEMİR, ülke ekonomisine değer yaratırken, bulunduğu bölgenin toplumsal yaşamının zenginleşmesinde aktif rol oynuyor, iş süreçlerinin bir parçası olarak değerlendirdiği toplumsal gelişime yönelik katkı faaliyetlerini sürdürüyor.
Bugüne kadar birçok okul yaptıran, bölgemizdeki okullara fen laboratuarları, konferans salonu ve spor salonları kazandıran, okulların teknik donanım ve onarım ihtiyaçlarını karşılayan ERDEMİR, ilçe merkezindeki okullara göre daha az imkana sahip olan köy okulları başta olmak üzere çok sayıda okulu teknolojik eğitim araçlarına kavuşturarak, eğitime olan desteğini sürdürmüştür.
Erdemir, sağladığı staj imkânları ile gelecekte çalışma hayatına katılacak gençlerin mesleki bilgilerinin artmasını sağlarken, kurumsal bir şirket deneyimi kazanmalarına da destek oluyor. Öğrenciler, staj sürelerinde çeşitli kişisel gelişim eğitimlerine tabi tutulmakta, kendilerine verilen bir proje çalışmasına katılmakta ve bununla ilgili bir sunum gerçekleştirmektedir. Bunun yanında, Üniversite–Sanayi işbirliği çerçevesinde üniversitelerin son sınıflarında okuyan öğrencilerin çalışma hayatına daha iyi adapte olabilmeleri için uzun dönemli staj imkânı da sağlanmaktadır.
Bu arada  “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik” kapsamında, şirketin çeşitli ünitelerinde çalışan Mavi Yakalı çalışanların mesleki yeterlilikleri tespit edilmiş durumdadır. İmzalanan protokoller gereğince, bu kapsamdaki eğitimler teorik ve pratik uygulamalı olarak şirket bünyesinde gerçekleştirilmekte ve katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Mesleki Sertifika verilmektedir.

BUGÜN ADINA ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ KAMPANYA 

Son olarak Ereğli Kaymakamlığı’nın Ereğli’de uzaktan eğitime erişemeyen dezavantajlı öğrenciler için düzenlediği kampanyaya ERDEMİR ‘ de destek verdi. Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitime devam eden çocukların bu zor süreçte eğitimlerinin kesintiye uğramaması için ERDEMİR’ in katkısıyla, 230 öğrenci için tablet temin edildi. Ayrıca ERDEMİR, ilçedeki 20 köy okulunun “TSE Okulum Temiz” belgesi alabilmesi için eksikliklerinin giderilmesi için de katkı sağladı.
 
ERDEMİR, ülke ekonomisine değer yaratırken, bulunduğu bölgenin toplumsal yaşamının zenginleşmesinde de aktif rol oynuyor, iş süreçlerinin bir parçası olarak değerlendirdiği toplumsal gelişime ve eğitime yönelik katkı faaliyetlerine devam ediyor. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Covid-19 salgını nedeniyle evinde bilgisayarı olmayan ve uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilere yönelik destek çağrısına ERDEMİR de önemli katkı sağladı.
 ERDEMİR’in katkılarıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere, 230 tablet temin edildi.Ve dağıtımı yapıldı.
 
Projeye destek verenler, Ereğli Kaymakamlığı tarafından 16 Aralık Çarşamba günü düzenlenen törende bir araya geldi.  Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi’nde pandemi koşullarına uygun şekilde gerçekleştirilen törende  Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve  Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy projeye destek verenlere teşekkür etti. ERDEMİR genel müdürü Salih Cem Oral’ da yapılan etkinlikte yer aldı. Törende okul müdürlerine öğrencilere iletilmek üzere tablet dağıtımı da gerçekleştirildi.
 ERDEMİR DESTEĞİ İLE 20 KÖY OKULUNA OKULUM TEMİZ BELGESİ
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından ‘Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü’ şartlarını yerine getirmesinden dolayı “Okulum Temiz Belgesi” veriliyor. ERDEMİR Ereğli’deki köy okullarında bu eksikliklerin giderilmesi, yüz yüze eğitime geçildiğinde öğrencilerin uygun hijyen koşullarında eğitim alabilmeleri için katkıda bulundu. ERDEMİR’in desteğiyle 20 köy okulunda “TSE Okulum Temiz” belgesi için gerekli hazırlıklar tamamlandı.

Bunlar gibi geçmişten günümüze kadar ERDEMİR’in gerçekleştirdiği yüzlerce “Eğitime Destek” programları uygulamaya konulmuştur.

İlimize yaptığı, eğitime yaptığı katkılardan dolayı da ERDEMİR’e teşekkür etmek bir vatandaşlık görevidir…
Bugünlük nokta.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2020, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER