Talepler teknolojik ürünlere

Talepler teknolojik ürünlere


Teknoloji artık her şey
Olmazsa olmaz.
Teknolojiye ayak uyduramayan da kaybediyor.
Bunu da görüyoruz.
Yaşıyoruz.
Çok teknolojide bazen iyi mi?
Kötü mü?
Tartışılır.
Hele ki günlük hayatta .
Biz bugün talep durumunu yazalım.
Değerlendirelim.
Talepler teknolojik ürünlere.
Bunu da yakın bir durumda ve konumda görüyoruz.
Sonuç olarak.
Gereksinimlerimiz kılık değiştirdi…
Bunlara uygun satışa arz edilen ürünler de çağ atladı!..
Pandemi nedeniyle evden çalışma ve eğitimin yaygınlaşması teknoloji ürünlerine olan ihtiyacı da artırdı. 
Bu sürece uyum sağlayacak teknoloji ürünlerine olan artışa dikkat çeken verilere göre; ilk 3 ayda geçen yılın aynı dönemine oranla hazır sistem bilgisayar satışları %51, kulaklık satışları %60, hard disk satışları ise %68 oranında artarken, giyilebilir teknoloji ürünlerinin satışında da 2,8 kat artış yaşandı. 2021’in ilk çeyreğinde toplam sipariş sayısının %36 arttığına ve ortalama sepet tutarının bir önceki yıla kıyasla %15 artarak 1.700 TL seviyesini geçtiğine dikkat çeken İncehesap.com verileri, sayfa görüntülenme sayılarının da 2 kattan fazla arttığını ortaya koydu. 
 
Elektronik ürünleri; en uygun fiyat, en kaliteli hizmet ve güvenilir alışveriş yaklaşımıyla kullanıcılara ulaştırmak üzere kurulan siteler,  2021 yılı ilk 3 ay verilerini açıkladı. Pandemi nedeniyle elektronik ürünlere olan artışı ortaya koyan veriler;  bilgisayar, bilgisayar bileşenleri, giyilebilir teknoloji ürünleri ve bilgisayar aksesuarlarına olan yoğun ilgiyi gösterdi.
 
Açıklanan verilere göre; ilk 3 ayda geçen yılın aynı dönemine oranla hazır sistem bilgisayar satışları %51, kulaklık satışları %60, hard disk satışları ise %68 oranında artarken, giyilebilir teknoloji ürünlerinin satışında da 2,8 kat artış yaşandı.
 
Bilgisayar bileşenlerine yoğun ilgi
 
Bu dönemde geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla en çok artış yaşanan kategorilerin başında bilgisayar bileşenleri geldi. Bu kategoriye ait ürünlerde; anakart satışlarında yaşanan artış dikkat çekti, bu kategoride satışlar %86 arttı. Evden çalışma ve eğitimde en çok ihtiyaç duyulan ürünler arasında yer alan klavye ve mouse satışlarındaki artış da öne çıkan diğer veriler arasında yer aldı. Klavye satışları 2,1 kat, mouse satışları ise %53 oranında artış gösterdi. Bellek satışlarının %77, monitör satışlarının da 3,6 kat arttığını gösteren veriler, geçtiğimiz dönemde teknoloji ürünlerine olan ilginin hacmini de ortaya koydu.
 
45 yaş ve üzeri kullanıcıların sayısı 4 kat arttı
 
Gaming hazır sistemlerden profesyonel oyuncu ekipmanlarına kadar çok geniş bir yelpazede binlerce teknoloji ürününü müşterilerine sunan İncehesap.com tarafından açıklanan verilere göre; ilk 3 ayda geçen yılın aynı dönemine oranla kullanıcı sayısında %78 artış yaşandı.  Bu dönemde sayfa görüntüleme sayısı 2.1 kat, PC toplama robotu sayfa görüntülenme sayısı ise %57 oranında arttı. Kullanıcı profillerine ait veriler de bir diğer dikkat çekici artışı gösterdi. Bu dönemde kadın kullanıcılarının sayısı 2 kat, 45 yaş ve üzeri kullanıcıların sayısı ise 4 kat arttı.
 
 
Bir günde 400.000 TL’den fazla ciroya ulaştı
 
Bu dönemde evlerinden çalışan profesyonellerin yanı sıra eğitimlerini evlerinde sürdürenler dolayısıyla ürün satışlarının arttığını düşündüklerini söyleyen İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen; “2021’in ilk çeyreği bizler açısından pek çok kategoride başarı gösterdiğimiz bir dönem oldu. Bu dönemde, 23 Şubat tarihinde yaptığımız 4.000’den fazla satışla bir gün içinde gerçekleştirdiğimiz en yüksek hacimli satış sayısına ulaştık. Yine aynı dönemde 18 Şubat tarihinde gerçekleştirdiğimiz satışla da bir günde 400.000 TL’den fazla ciroya ulaştık. Bu dönemde kullanıcılarımız; bilgisayar, bilgisayar bileşenleri, giyilebilir teknoloji ürünleri ve bilgisayar aksesuarları kategorilerine yoğun ilgi gösterdi. Biz de sunduğumuz kampanyalarla kullanıcılarımıza hayal ettikleri ürünlere uygun fiyatlarla ulaşma fırsatı sunduk” dedi. 
 
 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2021, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER