TURİZM HAFTASI BAŞLADI

TURİZM HAFTASI BAŞLADI


Turizm haftası başladı bu gün itibarıyla…
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da pandemiye denk geldi ve bu nedenle de bu önemli haftayı tam olarak halkımıza anlatamayacağız…
“Turizm Haftası” Etkinlik Programı 26.07.1976 tarih ve 1893 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayımlanarak yürürlüğe girmiş, 1977 yılından itibaren Mart ayının ikinci Pazartesi günü olarak kutlanmıştır. 1983 yılından itibaren olumsuz hava şartları ve turizm sezonunun açılışı gerekçesiyle 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmasına karar verilmiştir.
Ancak; Önceleri turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan hafta, günümüzde anlamını da değiştirmiştir. Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, alternatif turizm türleri ile bu konuda Bakanlık ve turizm sektörü tarafından yapılan çalışmalar, projeler hafta boyunca çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmakta, turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler ve elimizdeki değerlere sahip çıkma konusunda halkımız bilinçlendirilmektedir.
Turizmin rengi, dili, dini ve ırkı olmadığı unutulmamalı, bütünü birleştirici bir parça olduğu daima hatırlanmalıdır. 
Turizm, ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığı dev boyutlarla, yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir oluşturan, döviz sağlayan, istihdam alanları açan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen önemli toplumsal ve insancıl fonksiyonları başaran bir nitelik kazanmıştır. Bu nitelik dünyada turizme yönelik ulusal ilgiyi artırmış; turizmden beklentileri olan ülkeleri bu endüstrinin geliştirilmesine yöneltmiştir. Dövizin turizm yoluyla elde edilmesine yönelik faaliyetler, bu sektörün milli ekonomide önem kazanması sonucunu doğurmuştur. Turizmin özellikle gelişmekte olan ülkelerin ödemeler dengesine yaptığı olumlu katkı, ekonomik yönden turizmin yararlarını en önemli göstergesi olmuştur.
Turist ise belirli bir gelire ve boş zamana sahip olan konaklama, yeme, içme ve seyahat gibi somut dinlenme, eğlenme, merak, kültür, eğitim, spor, dini gerekler vb. soyut amaçlarla sürekli yaşadığı, çalıştığı bölgeden başka bir bölgeye seyahat eden ve gittiği bölgede en az bir gece konaklayan ekonomik anlamda tüketici olan kişi ya da kişiler topluluğudur. Turizm hizmetleri iki ana başlık altında toplanmaktadır. Bunlar, seyahat ve konaklama hizmetleridir.
TURIZM KATEGORILERI
Uluslararası Turizm . Uzakta ve gelen turizmden oluşur. Buradaki temel kriter, örneğin, İtalya'nın herhangi bir ülkenin devlet sınırının kesiştiğidir. Turistin İtalya'nın ikamet edilip edilmediği ya da olmasın, çünkü ülkenin sınırı, sadece yurtdışından (gelen turizm) gelip kendi ülkesinden seyahat ederken (turizmden çıkarken) geçemez.
Ulusal turizm. Ulusal turizm giden ve iç turizm oluşturur. Bu kategorinin temeli, herhangi bir ülkenin sakinleridir (Rusya'da Ruslar, Polonya'daki Polonyalılar), yurtdışında dinlenebilecek (turizmden çıkın) ya da ülkelerinde (iç turizm) rahatlayabileceklerdir.
Ülke içindeki turizm. Giriş ve iç turizmi içerir. Bu kategorinin temeli, herhangi bir ülkenin (örneğin, İspanya toprakları), yalnızca bu ülkenin sakinlerinin (iç turizm) seyahat edebileceği, aynı zamanda turistlerin (gelen turizm) seyahat edebileceğine göre.
SEYAHATIN AMACINA BAĞLI OLARAK TURIZM TÜRLERI
Eğlence turizmi. En büyük turizm türü (dünyadaki tüm turistlerin% 70'ini oluşturur). Bu tür turizmin ayırt edici özellikleri: büyük seyahat süresi; rotada az sayıda şehir; Turistin uzun süredir aynı yerde (temel olarak tatil beldesinde). Dinlenme turizmi mevsimsel olarak kabul edilir ve çoğunlukla en popüler iki resim - kayak ve plaj tarafından sunulmaktadır.
Gezi Turizmi. Bu, seyahatleri ve bilişsel hedeflerle seyahat etmeyi içerir. Ancak, turizmin bağımsız bir görüntüsü, çünkü bu, çoğunlukla başka bir turizmi tamamlar.
Sağlık turizmi. Bunlar, bireysel ve tamamen kişisel karakterleri tedavi etme gezileridir, bu da onları diğer turizm türlerinden ayırır. Bu tür rotaların kuruluşu, bir kural olarak, genellikle herhangi bir tıbbi örgüt ve kurumlarla ilgili olarak bu turizm firması şeklinde uzmanlaşmıştır. Bu tür turların ortalama süresi, diğer turizm türlerinden daha büyüktür: 24 ila 28 gün arasında değişmektedir.
İş turizmi. Uluslararası temasların büyümesi, küresel ekonominin artan ihtiyaçlarından kaynaklanmaktadır. Bu bağlamda, büyük doğa, çeşitli iş çevrelerinin temsilcilerinin ziyaretlerini edinmeye başladı. Bu tür gezintiler, mevsimsel faktörlere bağlı olmadıkları için çok karlı. İnsanlar iş gezilerine seyahat eden bireysel hizmet için talep yapabilir ve en yüksek sınıfta (arabaların tüm günleri, pahalı dairelere yerleştirme, vb. Yüksek talepleri ve gerçekleştiren rehberlerin profesyonelliği ve çevirmenlerin referanslarının işlevleri.
Bilimsel Turizm. Çeşitli sempozyumlara, kongrelere, toplantılara katılmak amacıyla seyahat eden nispeten yeni bir seyahat türü. Bu tür bir seyahatin popülaritesi, bilimsel ve teknik devrimden, farklı ülkeler arasındaki ekonomik bağların geliştirilmesi, vb. Konuya katkıda bulunuldu. turist.
Kırsal Turizm (AgroTourism). Yeni Zelanda'dan kaynaklanan turizmin nispeten yeni epitiyal görünümü. Kökenlere "geri dönüş", büyük şehirlerin sakinlerinin sigortasız bir arzusuna dayanmaktadır. Bir süredir, turistler kırsal bir yaşam tarzı, yerel gümrük ve yerel kültürle tanışır ve geleneksel zor kırsal emeğe katılmaktadır.
Ekolojik Turizm (Yeşil Turizm). Bu tür bir turizm, yeni, ama oldukça hızlı büyüyen ve dünyada popülerlik kazanıyor. Çeşitli rezervler, rezervler, milli parkları ziyaret etmektedir. Bu promosyon türü turizmin amaçları iki olabilir: aslında şehir telaşı ve medeniyetten ve eğitim hedefinden dinlenin (doğal ortamdaki yaban hayatı ve hayvanların, çeşitli gönüllü ve çevre programlarına katılımın yanı sıra).
Dini Turizm (Hac Turizmi). Antik Hindistan'da ve Budizm ile ilişkili Budizm'de ortaya çıkan turizmin en eski ve yüksek popülaritesi. Rehberin bilgi ve profesyonelliğine, çok yüksek talepler yerler.
Eğitim Turizmi (Eğitim turları). Bu tür turlarda, ana  amaç üniversite ve dil eğitimidir.
Spor Turizmi. Spor oyunları, her türlü spor, ileri eğitim ve benzeri öğretmeyi amaçlayan turlar da vardır. Olimpiyatlar, dünya kupaları vs.
Alışveriş turizmi. Böylece çeşitli ürünler edinmeyi amaçlayan geziler. Ve bu tür bir turizm boş olmasına rağmen, bazen festival indirim dönemine bağlı olarak hala bir mevsimsellik var.
Etkinlik Turizmi (Hobi Turizmi). Özü, her türlü ilginç olayı (Olimpiyat Oyunları, Futbol Maçları, Konserler, Sergiler, Dünya Şampiyonası, vb.) Ziyaret ediyor. Her türlü promonant turizmi, o en kısa (bazen 1 gün) ve kılavuzun en demokratik gereklilikleri ile son derece farklıdır.
Ekonomik Turizm - Mesleki ve ticari ilgi alanlarından taahhüt edilen geziler: Stok borsaları, sergiler, fuarlar vb. Ziyaret etmek.
Kongre (Siyasi) Turizm Diplomatik turizme, kongrelere katılımın yanı sıra siyasi olaylar ve etkinliklerle ilgili turizme ayrılmıştır.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2021, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER