10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLERİN GÜNÜ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günün sebebiyle Zongludak Valisi Ali Kaban başta olmak üzere bir çok kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partilerden mesaj yayımlandı.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLERİN GÜNÜ
gundemeregli.com-Meşakkatli ve zor şartlar altında çalışan gazetecilerin günü olarak 1961 yılından bu yana 10 Ocak tarihinde kutlanan Çalışan Gazeteciler günü’nün 53. Yıldönümü coşkuyla kutlanıyor.

Gazeteciler günü olması sebebiyle başta kamu kurum ve kuruluşları ile siyasilerden kutlama mesajı geldi.

Yapılan açıklamalarda 10 Ocak 1961 tarihinde Gazetecilerin çalışma koşullarında iyileştirmeler öngören 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği hatırlatılarak gazetecilerin pek çok zorluğa karşılık başarılı çalışmalara imza attığına dikkat çekildi.

Yine Gazeteciler Günü sebebiyle Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’ın basın mensuplarına bugün kahvaltı vereceği belirtilirken, ERDEMİR ise basın mensupları için günü birlik Ankara’da tarihi ve turistlik yerlerin gezilmesi amacıyla gezi düzenledi.

----10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü yayınlanan çeşitli mesajlar ile kutlanıyor.

212 sayılı Basın yasanın çıktığı 1961 yılından bu yana kutlanan Çalışan Gazeteciler gününün 53. yılı kutlanırken,  bu günlü ilgili başta Zonguldak Valisi Ali Kaban olmak üzere  çeşitli kamu kurum kuruluşları ile siyasilerden mesajlar geldi.

Vali Kaban yaptığı açıklamada Gazetecilerin toplumun haber alması, bilgilenmesi ve aydınlatılması konusunda önemli bir kamu görevini yerine getirdiğini belirterek şu görüşlere yer verdi:

“Toplum ve kurumlar arasında bilgi akışını sağlayarak demokrasinin güçlenmesinde katkı sağlayan basın, her geçen gün büyüyen ve gelişen ülkemiz için de vazgeçilmez unsurlardan birisidir.

Evrensel meslek ilkeleri doğrultusunda büyük özveri ve mesleğin getirdiği bilinç ve sorumlulukla görevini en iyi şekilde yerine getiren basın, toplumsal yaşantımızda da önemli bir yere sahiptir.

Doğru haber verme, objektif, güvenilir olma ve tarafsızlık anlayışı ile mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini sürdüren basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Öte yandan Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer, CHP Alaplı Belediye Başkan adayı Nuri Tekin, DSP Ereğli Belediye Başkan Adayı Dr. Recep Erdoğan’da 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı.

Yayınlanan mesajlarda basınının zor ve önemli bir görev üstlendiği konusunda ortak düşünceler dile getirildi.

 

GAZETECİLER GÜNÜNÜN ANLAMI NEDİR?

10 Ocak 1961de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Bu gün,çalışan gazeteciler günü ya da bayramı olarak anılıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2014, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER