1999´DA AÇILMIŞTI ŞİMDİ BOŞALTILIYOR

1999 yılında dönemin DSP´li Devlet Bakanı Hasan Gemici tarafından açılış yapılan İzmirlioğlu Huzurevi şimdi boşaltılıyor.

1999´DA AÇILMIŞTI ŞİMDİ BOŞALTILIYOR
gundemeregli.com- Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi binasında Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerin yaptığı inceleme sonrası, binanın boşaltılması kararı alındı.

Edindiğimiz bilgilere göre Bolu’da 24 Kasım 2013 günü saat 22.49 sıralarında yaşanan 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi binasının temelinde ve kirişlerinde hasar oluştu. Huzurevi yetkililerinin Zonguldak Valiliği’nden inceleme talep etmesi üzerine harekete geçen ekipler yaptıkları inceleme sonrası binada hasar olduğunu belirleyerek oturulamaz raporu verdiler.

Raporda binanın risk oluşturduğu ve acilen boşaltılması gerektiği de belirtildi. Rapor üzerine Kdz. Ereğli ilçesine gelen Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü önce ilçe Kaymakamı İbrahim Çay’ı ziyaret etti. Gümrükçü huzurevinde kalan yaşlıların geçici olarak barınmaları için yer talebinde bulundu. Kaymakam Çay’ın ise Kdz. Ereğli Öğretmenevi’nin iki katını önerdiği bildirildi. Kaymakamlıktaki toplantının ardından Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi’ne gelen Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü burada kalan yaşlılar ve personele bilgiler verdi. Gümrükçü konuşmasında “Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi ve AFAD ekipleri burada inceleme yaptılar. İnceleme sonrası hazırladıkları raporda binanın riskli olduğunu ve boşaltılması gerektiğini söylediler. Şimdi bizim burasını acil olarak boşaltmamız gerekiyor. Sizleri geçici olarak Ereğli Öğretmenevi’ne, Devrek yada Çaycuma Huzurevi’ne alabiliriz. Bina boşaltıldıktan sonra Ankara’dan bir ekip daha gelecek. Onlarda inceleme yapacaklar. Eğer güçlendirme yapılabilirse gerekli tadilat yapıldıktan sonra yeniden buraya taşınacaksınız. Binanın yıkılması gerekiyorsa da derhal yıkıp yerine daha modern, daha az katlı bir huzurevi yapılacak. Ancak biz şu anda birinci rapora göre hareket edip binayı boşaltacağız” dedi.

Huzurevi sakinlerinin yeniden eski yerlerine dönememe tereddüdü yaşadıkları söylemesi üzerine Gümrükçü “Burası bizim bakanlığımıza protokol ile verilmiştir. Dolayısı ile buraya başka hiçbir şey yapılamaz. Bu konuda içiniz ferah olsun. Yeni bina yapıldığında yada bina tamir edildiğinde yeniden eski yerinize geleceksiniz” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2013, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER