4 MAHALLE MUHTARINA ŞOK

Toplm 5 mahallesi bulunan Alaplı´da 4 mahalle muhatralığına yıkım kararı çıktı.

4 MAHALLE MUHTARINA ŞOK
gundemeregli.com-Alaplı İlçesinde mahalle muhtarlarını hizmet binası olarak kullandığı binanın bir bölümüne yıkım kararı geldi.

Alaplı Merkez Mahalle muhtarı Hüseyin Yazgan, yaptığı açıklamada, 2007 yılında yapılan muhtarlık binasına asliye hukuk mahkemesi tarafından tahliye kararı çıktığını söyledi. 4 mahalle muhtarına da icra müdürlüğünden toplam 2 bin 500 lira mahkeme masraflarının ödenmesi yönünde yazı geldiğini ifade eden Yazgan, “ 2007 yılında Tepeköy, Merkez, Yeni siteler ve Karşıyaka muhtarları için yaptırılan hizmet binası 10 metre kare alanı özel mülkiyet alanına girdiği için yer sahipleri tarafından 2011 yılında dava açılmıştı. Dava sonuçlandı. 10.16 metre kare kısmına yıkım kararı çıktı. Asliye hukuk mahkemesi ve İcra Müdürlüğünden bize gelen kağıtta 7 gün içinde muhtarlık hizmet binasının tahliye edilmesi isteniyor. Ayrıca 2 bin 500 lira masrafında muhtarlar ve Belediye tarafından ödenmesi ödenmediği taktirde icra yolunun acık olduğu bildiriliyor.” Diye konuştu.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise, binanın 10 metre kısmın yıkmanın söz konusu olmadığı ayrıca binanın tamamının yol içinde kaldığını söyledi. Şu an itibariyle belediye olarak binayı yıkmak gibi bir düşünceleri olmadığını kaydeden Çimenoğlu, şöyle dedi;

“ İcra müdürlüğünden muhtarlık binasını 10 metre kare alanın yıkım kararı nedeniyle binanın 7 gün içinde tahliye edilmesi isteniyor. Ayrıca mahkeme masrafları ödenmesi yönünde bize de kağıt geldi. Muhtarlık binasının 10 metre alanı özel mülkiyet sınırları içinde kalmış binadan 10 metre yeri nasıl yıkabiliriz ki, böyle bir şey olmazı söz konusu değil. Binanın tamamı saten yol içinde kalmış belediye olarak PTT yokuşunda yaptığımız düzenleme gibi konak rampasında yol düzenlemesi yapacağız.O zaman mecburen muhtarlık binasını yıkacağız. Ancak şu an itibariyle yıkmamız zor görünüyor.”

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2013, 07:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER