400 YATAK MECLİS GÜNDEMİNDE

400 YATAK MECLİS GÜNDEMİNDE
gundemeregli.com-Zonguldak Belediye Meclisi Temmuz ayı üçüncü birleşimi gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 400 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi yatırımı konuşuldu.
Zonguldak Belediye Meclisi Temmuz ayı üçüncü birleşimi, belediye nikah salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Meclis Başkanlığı yaptı. Yoklama ve açılın ardından 16 maddelik meclis toplantısında, Plan Bütçe Komisyonu’ndan gelen raporlar okunarak oylandı.
Toplantıda, mahallelerde sanat yapıları yapılması ve içme suyu hattı borularının alınması için Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e 2 milyon TL’lik kredi için yetki verildi. Toplantıda, belediyeye bedelsiz olarak devredileni iki adet araç, Kokaksu, Üzülmez ve Acılık derelerinin tanzim ve temizliği işi kapsamında dere yatağı ıslahı için DSİ 23. Bölge Müdürlüğü ile gerekli protokollerin imzalanması için Başkan Akdemir’e yetki verildi.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Meşrutiyet Mahallesi Kapuz Caddesi’nde Zonguldak Merkez 400 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi yapılması talebi ile ilgili İmar Komisyonu raporu da okunarak komisyondan geldiği şekliyle oylanarak oy birliğiyle kabul edildi. Meclis Katiplerinin kısa süreli olarak salondan ayrılması, AK Partili üyelerin tepkisine neden oldu. Katiplerin yeniden salona gelmesinin ardından toplantıya devam edildi.
Hastane yerini konuşan CHP’li Meclis Üyesi İdris Şahin, “Herhalde siyasi bir yaklaşımdır. Bizim alternatif olarak gösterdiğimiz yerler kabul edilmedi. Biz sanki devletin yatırımına veya hastaneye karşıymışız gibi bir yaklaşım çıkacak diye henüz daha plan bile hazırlanmamış olmasına rağmen biz hastanenin oraya yapılmasına razı Zonguldak halkına hayırlı olsun. Trafik yoğunluğu açısından daha iyi bir yer bulunsaydı daha iyi olacaktı bizim açımızdan. Gerçi çevre yollarının gelecekte yapılması bu işi çözecektir diye düşünüyoruz” dedi.
CHP’li Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Turgut Aydın ise şöyle dedi:
“Burada sosyal donatısını, otoparkını, orada oluşacak yoğunluğu göz önüne alarak bu projeyi yapmak gerekir. Şu anda devletin özel hastanelerle ilgili çıkartmış olduğu yönetmelik var. Belediye meclisi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu söylemek istiyoruz.”
AK Parti’li Abdullah Karagüzel ise “Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Otel hastane olacak. Herkes tek kişilik odalarda kalacak. 1200 araçlık otopark yapılacak planda öyle gözüküyor” diye konuştu.
CHP’li Üye Adil Bahadır ise “Biz hastane yerini daha önce göstermiştik. Fakat orası uygun görüldü. Ona da saygı duyuyoruz. Lavuar alanı meselesinde hiç kimse bize yardımcı olmadı. Bizim, projeleri çıkarttığımız zaman dahi hiç kimse önümüzü açmadı. Hep beraber parti gözetmeksizin biz birlikte Lavuar Alanı’nı yapalım” dedi.
Başkan Muharrem Akdemir ise “Biz halkımız adına meclis üyesi arkadaşlarımızın iş felsefesi gereği ve belediye çalışanları hizmete son derece önem veren kitleyiz. Zonguldak adına yapılacak her güzel konu için biz birlikte kenetlenme imkanı buluyoruz. Biz her zaman Zonguldak adına hizmet ediyoruz. Zonguldak’a güzel hizmet edersek mutluluğumuzu ifade ederiz. Hastane konusunu da olumlu neticeye bağlamış bulunuyoruz. Bu hizmet de Zonguldak’ın rahatlığı adına düşünülmüş bir çalışma ve projedir. Eğer bizim zamanımız, başkasının zamanı denmeden birlikte hareket ettiğimizde, birlikte hareket edip huzur duyacağız” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2013, 07:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER