46 YILLIK ÇEŞMEYİ YIKTILAR

46 YILLIK ÇEŞMEYİ YIKTILAR
gundemeregli.com-Alaplı İlçesi’nde 46 yıldır Hasanlı Köyü halkının içme suyu ihtiyacını karşılayan çeşme, kepçe yardımıyla yıkıldı.

İlçeye bağlı Hasanlı köyüne dönemin Zonguldak Yolu Su Elektrik (YSE) Müdürlüğü tarafından 1968 yılında yapılan çeşme yıkılarak yerine modern çeşme yapılma kararı alındı.

Çeşmeyi Kepçe vasıtasıyla yıktıran Hasanlı Köyü Dernek Başkanı Recep Tufan eski çeşmeyi yıkarak güzel bir çeşme yapacaklarının sözüne vererek şunları söyledi:

“1968 yılında köyümüze Zonguldak Valiliğine bağlı eski adı YSE olan Yol Su elektrik müdürlüğü tarafından 3 adet Taş duvardan çeşme yapıldı. Çeşmeler devlet köylü işbirliği ile yapıldı. 46 yaşına giren çeşmelerimizin duvarları çatladı. Bu çatlaktan su akıyor, çirkin görüntü meydana geliyor. Köyümüz işadamlarından ÜNŞAH İnşaatın ortaklarından İsmail Şahin yapılacak olan bir adet çeşmenin işçiliğini üstlendi. Ayhanlar Pen Sahibleri  Kadir Ayhan ve Oğlu Murat Ayhan malzeme olarak yardımda bulundu,İşçi Ferudun Ayhan Malzeme olarak yardımda bulundu. Dernek olarak kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Yeni şadırvanımıza kısa sürede kavuşacağız”

 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER