57 yıllık köprü, yorgun..

57 yıllık köprü yıllara adeta meydan okurken, köprü bugünlerde SOS veriyor.

57 yıllık köprü, yorgun..

Alaplı İlçesi’nin 57 yıllık köprüsü yıllara adeta meydan okurken, köprü bugünlerde SOS veriyor.

Alaplıyı Karşıyaka mahallesine bağlayan karayolları üzerinde bulunan köprünün üzerinden her gün binlerce araç ve yaya geçerken, köprünün ayaklarının dökülmesi dikkatleri bu noktaya çekiyor.

Köprünün bu yüke daha ne kadar dayanacağı sorularını beraberinde getirirken, köprü adeta felaket öncesi alarm zilleri çalıyor. 

Konuyla ilgili onlarca kurum ve üniversitenin uyarısına rağmen köprü konusunda istenilen duyarlığın gösterilmediği belirtilirken,  vatandaşlar yetkililere tepkilerini dile getirdiler.

Köprüye bir an önce çözüm bulmasını isteyen vatandaşlar, olası bir yağışta köprünün dayanamayacağını iddia ederek, soruna yetkililerin el atmasını istedi.

Köprünün onarılması ve Alaplı Çayı içerisinde yığıntı haline gelen molozların temizlenmesini de isteyen vatandaşlar, “Her yıl yaşanan taşkınların sonucunda köprü ayaklarında biriken ağaç ve dalların sebebiyle köprünün ayaklarındaki tahribat her geçen gün artıyor. YA bu köprü yıkılı, yenisi yapılsın yada, iyileştirme projesi biran önce hayata geçirilsin için. Bu konunun ciddiyetle üzerinde durulması ve  çalışmaların hızlanması gerekiyor şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Yetkilerin mevcut soruna nasıl çözüm bulacakları ise büyük merak konusu oldu.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER