93 YILDIR COŞKUYLA SÖYLENİYOR

93 YILDIR COŞKUYLA SÖYLENİYOR
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ın İstiklal Marşının tam 93 yıldır ülkenin her köşesinde yediden yetmişe tüm halkımız tarafından gururla, coşkuyla söylendiğini belirtti.

Çay  “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajında önemli mesajlar verdi.

Çay şunları söyledi:

“1. Dünya Harbi’nden yenik çıkmış, Emperyalist devletlerce vatan toprakları işgal edilmiş, binlerce ocak acımasızca yok edilmiş olmasına rağmen küllerinden doğarak bağımsızlığını kazanan ve bu şanlı mücadelemizi destanlaştıran ölümsüz eser İstiklal Marşımız, düzenlenen yarışmaya katılan 724 şiir arasından seçilmiştir. Zamanın Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi TANRIÖVER tarafından Büyük Millet Meclisi’nde okunarak, bütün milletvekillerince büyük bir coşku ve heyecan içerisinde ayakta dinlenen İstiklal Marşı, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilmiştir.

Uğruna nice canların bir an bile düşünmeden feda edildiği  bu vatan topraklarında kimseye başını eğmeyen, bağımsızlık ruhumuzun özünü taşıyan memleket aşkımızın ve özgürlük tutkumuzun en canlı ifadesi olan İstiklal Marşımız tam 93 yıldır ülkemizin her köşesinde yediden yetmişe tüm halkımız tarafından gururla, coşkuyla söylenmektedir. 

Halkımızın bireyleri olarak, hepimize hitap ve armağan edilen bu bağımsızlık dolu mısralardaki; kardeşliği, duygu birliğini, birleştiricilik vurgusu ile  ilelebet muhafaza etmeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma hedefi etrafında birleşerek, Merhum Mehmet Akif’in de dediği gibi “Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde kabulünün 93. yıldönümünü kutluyor, milli şairimiz, Mehmet Akif ERSOY‘u ve Milli Mücadelenin Büyük Önderi Kemal ATATÜRK ile bütün şehitlerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER