ALAPLI´DA DA GAZİLER UNUTULMADI

ALAPLI´DA DA GAZİLER UNUTULMADI
gundemeregli.com-Alaplı ilçesinde 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla bir tören düzenlendi.
19 Eylül Gaziler Günü Anma programı çerçevesinde Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Garnizon Komutanı Üsteğmen Emre Balci, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Muharip Gaziler Alaplı Şube Başkanı Muammer Özdemir tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi.
Törene, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Garnizon Komutanı Üsteğmen Emre Balci, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Muharip Gaziler Alaplı Şube Başkanı Muammer Özdemir, daire ve şube müdürleri, gaziler, emniyet personeli, askerler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muammer Özdemir, 19 Eylül İstiklal gazilerinin, Kore gazilerinin, Kıbrıs gazilerinin, asker, polis ve tüm malul gazilerinin şeref günü olduğunu söyledi.
Şehitlerin dünyadaki temsilcilerinin kahraman gaziler olduğunu belirten Özdemir, “19 Eylül İstiklal gazilerimizin, Kore gazilerimizin, Kıbrıs gazilerimizin, asker, polis ve tüm malul gazilerimizin şeref günüdür. Şehitlerin dünyadaki temsilcileri kahraman gazilerimize bu onurlu gün kutlu olsun. Şehitliği göze alamayanlar asla gazi olamazlar. Türk tarihinde şehitlik olduğu kadar gaziliğinde onuru vardır. Her Türk bu onurluğa kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşır. Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşın da yaşamıştır. ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ demiştir. Türk Tarihi böylesine kahramanlık günleriyle doludur. Destanlar yazdıran çağ açıp çağ kapatan şehit ve gazilerimiz tek tek birer onur abidelerimizdir” dedi.
Konuşmanın ardından öğrencilerin gazilere çiçekler vermesiyle tören sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2013, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER