ALAPLI´DA İLK KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ

İlk Kentsel dönüşüm Alaplı´da yapılacak.

ALAPLI´DA İLK KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
gundemeregli.com-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Alaplı ilçesinde bir binada kentsel dönüşüm başlatıldı. Bina sahibi, kentsel dönüşüm yapılan binaya astığı pankartla teşekkür etti.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesindeki üç katlı binanın tümünde hak sahibi olan Zafer Alper, 6306 sayılı Kanun kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurarak binasının risk tespitinin yapılmasını talep etti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü tarafından yerinde yapılan inceleme değerlendirme sonucu, binanın projesi çizilip ve gerekli tetkikler yapılarak Riskli Bina Değerlendirme Raporu hazırlandı.

Hazırlanan rapor incelenerek 24 07 2013 tarihinde onaylanıp Tapu Sicil Müdürlüğü’ne riskli bina olarak bildirildi. Bildirim sonucunda Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından binaya ait tapu kütüğüne 6306 sayılı kanun gereğince Riskli Yapı şehri düşüldü. 7 günlük resmi itiraz süresi sonunda, her hangi bir itiraz olmadığından Zafer Alper’e ait binanın yıkım işlemi başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk de kanuna ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“6306 sayılı kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilen bina maliklerine bakanlığımız tarafından ister kira yardımı yâda kredi faiz desteği sağlanacaktır.

Yeni bina yapımı için belediyeye yatırılması gereken tüm harçlardan ve tapu sicil müdürlüğü nezdinde yapılacak olan, alım satım harçlarından da muaf tutulacaktır.

Aynı zamanda Riskli binada ikamet eden kiracı bulunması halinde, gerekli başvuruları yapmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayı ile bir defaya mahsus bin TL taşınma yardımı yapılabilecektir.”
Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2013, 07:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER