ALAPLI´DA KONUŞAN TOPTAN´DAN BERKİN ELVAN YORUMU

ALAPLI´DA KONUŞAN TOPTAN´DAN BERKİN ELVAN YORUMU
gundemeregli.com-Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Gezi olayları sırasında 15 yaşındaki Berkin Elvan’ı başına isabet eden gaz bombası sonucu kaybettiğimizi belirterek İçimize böyle fitne sokmak isteyenlere karşı çok dikkatli olmamız lazım. Yavrumuza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Köksal Toptan, Alaplı ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı Merkez Seçim Bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, Gezi olayları sırasında başına isabet eden gaz bombası sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ailesine başsağlığı dilerken, herkesin ülke içerisine fitne sokmak isteyenlere karşı fırsat vermemesi gerektiğini söyledi.
Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını dileyen Toptan, şöyle konuştu: “Önümüze hedef olarak koyduğumuz 2023, 2053 ve 2071 yılında inşallah şu anki küçük çocuklarımız görürler, o zaman bambaşka bir Türkiye olacak. İşte böylesine güçlü ve kudrette bir Türkiye’yi çekemeyenler olacaktır. Bize çelme takmak isteyenler olacaktır. Berkin Elvan’ı kaybettik. İçimize böylesine fitne sokmak isteyenlere karşı dikkatli olmamız lazım bu yavrumuza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine de baş sağlığı diliyorum. İnşallah Türkiye böyle sahneleri bir daha yaşamaz. Çok kötü günler geçirdik. Zaman zaman sağ sol diye, zaman zaman alevi sünni diye, zaman zaman Kürt ve Türk diye bu millet birbiriyle hep kavga ettirilmek istendi. Allah´a şükür ayakta kaldık. Ayakta kaldık ama hakkımız olan kalkınmayı tam gerçekleştiremedik”

“HAVALANAN TÜRKİYE’Yİ YERE DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR”
Türkiye’yi havalanan uçağa benzeten ve bu uçağın havadan yere düşürülmek istendiğine vurgu yapan Toptan, şunları söyledi: “Bir benzetme vardır. Denilir ki Türkiye, uçağın uçabilmesi için süratle pistin sonuna gelip tam havalanacağı zaman bir şeyler olur. Uçak pistin başında kala kalır. Şimdi uçak havalandı. Şimdi onu havadan yere indirmek isteyenler var. Onlara imkan vermemek lazımdır. Buna fırsat vermemek lazım. Sorunlarımız yok mu? Elbette var. Derdimiz yok mu? Elbette var. Yanlışımız yok mu? Elbette var. İnsanın olduğu yerde bunların hepsi olur. Ama demokrasiden vazgeçerek, demokrasiyi zaafa uğratarak hiçbir sorunumuzu çözemeyiz.”

12 MART 1971 VURGUSU
Bugün 12 Mart’ın bir başka yıldönümü olduğunu anlatan Toptan, sözlerine şöyle devam etti: 12 Mart 1971 de askerler o zaman ki meclise muhtıra verdi. Dediler ki bu hükümet ve meclis süre gelen tutumu ile Türkiye’de ekonomiyi ve sosyal hayatı dar boğaza sürüklemiştir. Ekonomide ne vardı. 1965 ve 1971 yılları arasında yılda ortalama kalkınma hızı ortalama yüzde 7,5, enflasyon yüzde 5, böyle başarılı giden bir Türkiye’yi tökezlettiler. Sonra ne oldu 12 Eylül 1980’e kadar geçen süre içinde Türkiye yokluklar içerisinde kıvrandı. Türkiye’nin kaybını kim telafi edecek. İşte demokrasiden vazgeçmeye veyahut demokrasiye ara verme halinde Türkiye’nin başına gelenleri Türk milleti çok çekti. Bunlardan çok tecrübe edindi. İnşallah bundan sonra böyle bir oyuna Türkiye gelmeyecek. Milletvekili arkadaşlarımız vurguladı. 30 Mart yerel seçimleri bu anlamda büyük önem ifade etmektedir. 30 Mart yerel seçimleri milletimizin demokrasiye olan tutkusunu ve aşkını pekiştirmesi bakımından ve istikrarını devam ettirmesi açısından son derece önemlidir.”
Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2014, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER