ARADAN 75 YIL GEÇTİ

10 KAsım´da Ata´yı yine saygı ve özlem ile andık.

ARADAN 75 YIL GEÇTİ

gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 75. yılı nedeniyle anma töreni düzenlendi.
Kdz. Ereğli’de ilk tören Atatürk anıtı önünde düzenlendi. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Yalçın Enç ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Atatürk anıtına çelenk koyması ile başlayan tören saat 09.05’te Türk Bayrağı’nın yarıya indirilerek 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.
Atatürk anıtı önündeki törene Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Yalçın Enç ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Başsavcı Sinan Temel, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Ereğli Emniyet Müdürü Timur Özgen, Ereğli Demir ve Çalik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR)’yi temsilen Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri ile bazı okullardan öğrenciler katıldı.
Kdz. Ereğli’de ikinci anma töreni ise ERDEMİR Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan TED Koleji Lisesi Müdürü Selim Aslankaya Atatürk ve silah arkadaşlarının kurtuluş savaşı sırasında verdiği mücadeleyi anlattı. Aslankaya konuşmasında “Milli Mücadele başarıyla sonuçlanıp bağımsızlık kazanıldıktan sonra geri kalmışlığı yok etmek, Atatürk’ün en önemli hedeflerinden biri olmuştur. Geri kalmışlığı, cehaleti yok etmek isteyen Atatürk bunu aklın ve bilimin öncülüğünde gerçekleştirmiştir. Türk milletinin çağdaş devletler arasında ki yerini alması için bir dizi ilke belirlenmiş, bu ilkeler çerçevesinde milleti beraberlik içinde siyasi, ekonomik ve kültürel alanda çağdaş düzeye taşımıştır. Bugün bizler bu büyük ve eşsiz liderin izindeyiz. Onun açmış olduğu yolda, ilkeleri rehberliğinde, milli kültürümüze sahip çıkıp aynı zamanda evrenseli kucaklayarak egemenlik ve özgürlüğün bize vermiş olduğu güçle yürümekteyiz. Bu yolda yürürken ortaya koyduğumuz ürünler, kazandığımız başarılar, Atatürk ülküsünün en güzel örnekleridir. Yaşadığımız dönemde karşımıza çıkacak zorlukları Atatürk’ün azim ve cesaretinden ilham alarak çözmeli, inandığı değerlere sahip çıkmalı, ülkemizi beraberlik ruhuyla zirveye taşımalıyız” dedi.
Törende 10 Kasım Atatürk’ü anma haftası nedeniyle İlçe Milli eğitim Müdürülüğü’nce ilk ce orta dereceli okullarda düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programda TED Koleji öğrencileri “Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda” adlı tiyatro gösterisini sahnelediler. Tören öğrenci korosunun Atatürk’ün sevdiği şarkı ve marşları seslendirmesinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2013, 07:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER