ASKER OĞLU BÖBREĞİNİ BAĞIŞLADI

ASKER OĞLU BÖBREĞİNİ BAĞIŞLADI
gundemeregli.com-Alaplı ilçesi Hasanlı köyünde ikamet eden Erdemir Yüksek Fırından Emekli Hacı Şevket Uslu ( 64 ) oğlunun verdiği böbrekle yaşama tutundu. Uslu tüm çabalara karşın, iki ayağını kaybetmekten ise kurtarılamadı.

Aralıksız 5 yıl süre ile diyaliz tedavisi gören bu sağlık sorunundan Deniz Uzman Çavuşluğundan emekli oğlu Şaban Uslu’nun bağışladığı böbrekle kurtulan baba Uslu bu defa da farklı sağlık sorunları yaşamaya başladı. Baba Şevket Uslu iki ayağında çıkan yaralar ve morarmadan dolayı yaralar iyileşmeyince iki ayağın kesilmesine karar veren uzman Doktorlar ayakların kesilmesi ile birlikte enfeksiyon olayının iyileşeceğini, şekerinin düşeceğini ifade ederek,  iki ayağın kesilmesine karar verildi.

Her iki ayağı da Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma Hastanesinde ameliyat ile alınan Baba Uslu’nun yaşadığı sağlık sorunları adeta ibretlik niteliğinde oldu. Önce sol ayağı ardından ameliyatla Sağ ayağı da incik altından kesilen Uslu şimdi hayata kalmanın buruk sevincini yaşıyor.

Hasta ile yakından ilgilenen Hasanlı Köyü Muhtarı Recep Tufan, Baba Uslu’nun eski sağlığına kavuşabilmesi için tüm yöre halkının da katılımı ile birlik ve beraberliği sağlayarak moral ziyareti başlattı.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2014, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER