AYNI KADERİ PAYLAŞTILAR

AYNI KADERİ PAYLAŞTILAR
gundemeregli.com-Muslu beldesinde meydana gelen trafik kazasında otobüsün altında kalan ve ağır yaralı kurtulan ancak hastanede hayatını kaybeden Şerafettin Uçar, damadı Recep Ak ile aynı kaderi paylaştı. Uçar´ın damadı kazayı hafif sıyrıkla atlattı.

Muslu beldesinde, Filyos Belediyesi Özel Halk Otobüsünün kaza yapması sonucu otobüsün altında kalan ve ağır yaralı kurtulan Uçar, hastanede hayatını kaybetti. Şerafettin Uçar’ın damadı Recep Ak, kayınpederini hastaneye getirmek için İstanbul’dan yola çıktığını, kendisinin de Sakarya’nın Kaynaşlı ilçesinde trafik kazası geçirmesi sonucu hafif yaralandığını söyledi. 

Uçar’ın damadı Ak, gece 02.30’da yola çıktığını belirterek Kaynaşlı’da kaza yaptım, babamı aradım. Babam bana ´Sende bir şey var mı?´ dedi ben de ´yok´ dedim. Gelirken eşim aradı. ´Babam kaza yaptı çabuk gel´ dedi. Çaycuma’ya geldiğimde babamın vefat haberini aldım. Babamla en son konuştuğumuzda sabah 4.30 gibiydi, 7.30’da kaza haberini aldım” dedi. 



TREN SEFERLERİ BAŞLATILSIN

Şerafettin Uçar´ın bir yakını, Filyos’tan Zonguldak’a giden ve kapasitesinden fazla yolcu alınmasından dolayı aracın freninin patlamasını normal gördüklerini belirterek şöyle konuştu: Biz, Derecikören köyü halkı olarak bu acıyı yaşadık. Bir başkasının böyle bir acı yaşamasını istemiyoruz. Bu soruna bir çözüm bulunsun. Tren seferleri başlatılacak ya da otobüsler daha konforlu bir hale mi getirilecek ya da yollar genişletilecek. Kısaca biz çözüm istiyoruz. Bu abimiz o sabah hastaneye gitmek için yola çıkıyor. Giderken çocuklarına başına bir iş gelirse bir vasiyetname gibi kağıt bırakıyor. Kağıtta borçlarının olduğunu ve akşam eve gelemezse bu borçlarının ödenmesini istiyor. Bu yola çıkanın eve gelip gelmemesini ancak Allah bilir. Sanki içine doğmuş.” 



BABAMIZI KAYBETTİK

Şerafettin Uçar’ın oğlu Mehmet Uçar da üzgün olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Üzüntülüyüz, Olmaması gereken bir kazaydı. İlahi takdir böyleymiş. Babamızı kaybettik. Burada büyüklere çok görev düşüyor. Tren seferlerini komple kaldırmışlar. İnsanları bu yolda perişan ediyorlar. İşe gidenler ile öğrenciler var. Kışın o yolun durumu daha vahim. Bunun son olmasını temenni ediyoruz. Yetkililerden tren seferlerinin tekrar başlamasını istiyoruz. Başka canlar yanmasın. 23 kişilik araca 39 kişi almışlar. Balık istifi gibi doldurmuşlar. Kazanın nasıl ve ne derece olduğunu ya da şoförden kaynaklandığı konusunda henüz tam bilgiye ulaşamadık. Bunları tam öğrendikten sonra hukuki mücadeleme devam edeceğim.”

Derecikören Köyü Muhtarı Civan Uçar da yaptığı açıklamada kazanın göz göre gelen bir kaza olduğunu, yolların bozuk olması ve trenlerin çalışmamasından kaynaklandığını belirtti.



KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Midibüs kazasında hayatını kaybeden Şerafettin Uçar’ın cenazesine; CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Zonguldak CHP İl Başkanı Halil Furat, Çaycuma Ak Parti İlçe Başkanı Vedat Emeksiz, Çaycuma CHP İlçe Başkanı Umut Başoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Zülfikar Uçar, Milli Eğitim Şube müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda vatandaş katıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi morgundan alınan cenaze, Çaycuma ilçesine bağlı Derecikören köyündeki evine cenaze aracıyla getirildi. Evin önünde okunan Kur´an-ı Kerimin ardından yapılan dualardan sonra cenaze namazı kılındı. Uçar, Derecikören Köyü Aile Mezarlığında defnedildi. Kazada hayatını kaybeden Uçar, evli ve üç çocuk babasıydı.
Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2013, 05:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER