BELEDİYE’DEN “HAYRET” YANITI

BELEDİYE’DEN “HAYRET” YANITI

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli  Belediyesi ile Erdemir yönetimi arasındaki tansiyon yapılan karşılıklı açıklamalarla farklı bir yön aldı. Belediyeden, Erdemir’in emlak vergilerinin yüksekliği noktasındaki eleştirilere uzun bir açıklama ile yanıt gecikmedi.

Belediye adına “basın bürosu” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, Erdemir yönetiminin yaptığı açıklama ile ilgili olarak “hayret” kelimesi kullanılırken, şu görüşlere yer verildi:  

YETKİ TAKDİR KOMİSYONUNUN

ERDEMİR yönetiminin yerel ve bölgesel basın kuruluşlarına yaptığı son açıklama da bunlardan biridir. Avrupa’nın sayılı şirketleri arasında yer alan ERDEMİR’i yönetenlerin, hala ve ısrarla halkı yanlış bilgilere yönlendirmek arzusunu taşıdıklarını ve verdiğimiz onca bilgiye rağmen, emlak vergisi değerlerinin Belediyemiz tarafından belirlendiğini iddia edebilecek kadar bilgisiz olduklarını görmek bizleri üzmektedir. Emlak vergisi değerlerini belirleyen Takdir Komisyonu’nun nasıl teşekkül ettiğini ve kimlerden oluştuğunu bundan önce iki kez ayrıntılarıyla anlattığımız için, bu satırlar aracılığıyla aynı bilgileri temcit pilavı gibi vermeyi ERDEMİR yöneticileri için gerekli görsek (!) de halkımıza saygısızlık olacağını düşündüğümüzden yeniden paylaşmayacağız. Sadece “Arif olan anlar.”, demekle yetinerek, söz konusu basın açıklamasında yer verilen diğer hususlara, yine ERDEMİR yöneticilerinin kullandıkları başlıklar altında yanıt vereceğiz.

BARAJDAN SU ALMADIK !

ERDEMİR yöneticileri, basın kuruluşlarına gönderdikleri açıklamada “BELEDİYE 18 MİLYON LİRALIK BORCUNU 24 YILDIR ÖDEMİYOR.”, demektedirler. Şirket yöneticileri, uzun yıllar önce yapımı ERDEMİR tarafından üstlenilen Kızılcapınar Barajı’ndan elde edilen suyun %29’luk kısmının, kent halkının kullanımı için içme ve kullanma suyu olarak belirlendiği gerçeğinden hareketle, bu barajın toplam 62.525.606 TL olan maliyetinin yine %29’una tekabül eden 18.132.425 TL’lik kısmının Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından karşılanması gerektiğini, bu tutarın da 24 yıldır Belediyece ödenmediğini iddia etmektedirler.

Bu iddia üzerine soruyoruz:

ERDEMİR tarafından yapılan Kızılcapınar Barajı, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin iradesi ile mi yapılmıştır? Karadeniz Ereğli Belediyesi, aradan geçen bu 24 yıl içinde Kızılcapınar Barajı’ndan faydalanmış mıdır, bu barajdan su almış mıdır?

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin su almadığı Kızılcapınar Barajı’nın yapımından kaynaklanan ve Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne borç olarak yüklenen yaklaşık 18 milyon liralık bedel neye göre ve nasıl tespit edilmiştir? Bu tespiti ancak ve ancak Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yapabilecekken, bu tespitin yapılmasında DSİ’nin herhangi bir görüşü, telkini ya da kararı alınmış mıdır?

GÜLÜÇ VE KÖYLERDEN PARA MI İSTENECEK?

Diyelim ki ERDEMİR,  bu tutarı, halkın içme ve kullanma suyunun karşılığı olarak Karadeniz Ereğli Belediyesi’nden talep ediyor ve bu talepte de haklı. Kızılcapınar Barajı’ndan su alınması durumunda bu suyun bir kısmını köylerde bir kısmını da Gülüç’te ikamet eden vatandaşlarımız kullanacaklar. Gülüç Belediyesi’nden bugüne kadar bu barajın yapımından kaynaklanan tutar hakkında bir talepte bulunuldu mu yoksa ERDEMİR yöneticileri Gülüç Belediyesi’nin vermesi gereken tutarı da mı bu 18 milyon liraya ilave ettiler?

ERDEMİR yöneticileri, hangi akla ve mantığa sığdırdılar da bugüne kadar hiç yararlanmadığı bir barajın yapımından dolayı Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni 18 milyon lira borçlu gösterebildiler?

Bir başka soru da akla geliyor:

 ERDEMİR YÖNETİCİLERİ BUGÜNE KADAR KIZILCAPINAR BARAJI’NIN MALİYET BEDELLERİNİ AKILLARINA HİÇ GETİRMEMİŞKEN, NE OLDU DA YA DA HANGİ SİYASİ PARTİLER, HANGİ SİYASİLER BASKI YAPMAYA BAŞLADI DA BU KONUYU HATIRLADILAR? BUGÜN DEĞİŞEN NEDİR?

 MUHATABIMIZ DSİ’DİR

[*]SÖZ KONUSU EDİLEN BU 18 MİLYON LİRALIK MALİYET, ERDEMİR’İN KENDİ BELİRLEDİĞİ MALİYETTİR.

[*]ERDEMİR’İN ÜZERİNDE DURDUĞU BU KONUYLA İLGİLİ KARADENİZ EREĞLİ BELEDİYESİ’NİN TEK MUHATABI DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜDÜR. BELEDİYEMİZ, KIZILCAPINAR BARAJI’NIN YAPIMI VE KULLANIMI İLE İLGİLİ OLARAK DSİ İLE BUGÜNE KADAR BİR PROTOKOL İMZALAMAMIŞTIR. ORTADA TEK BİR RESMİ EVRAK BİLE OLMADAN KİME, NE ÖDEMESİ YAPILACAKTIR?

[*]O PROTOKOL ERDEMİR’İN DEĞİL, DEVLETİN MESELESİDİR VE PROTOKOL İMZA ALTINA ALINDIĞI GÜN, KARADENİZ EREĞLİ BELEDİYESİ ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMEYE HAZIRDIR.

[*]KARADENİZ EREĞLİ BELEDİYESİ OLARAK, ÜZERİMİZE ATILI OLAN BU TUTARI ERDEMİR YÖNETİCİLERİNİN KEYİFLERİNE GÖRE DEĞİL, DSİ’NİN ŞARTLARINA UYGUN OLARAK ÖDEYECEĞİZ. BU ŞARTLAR DA 1053 SAYILI YASADA AÇIKÇA İFADE EDİLMEKTEDİR.

[*]KARADENİZ EREĞLİ BELEDİYESİ KEYFE KEDER İŞ YAPMAZ, YASALARA GÖRE İŞ YAPAR.

[*]KALDI Kİ, KARADENİZ EREĞLİ BELEDİYESİ, SU ALDIĞI TESİSLER İÇİN ERDEMİR’E YAPIM VE KATILIM BEDELİ OLARAK BUGÜNE KADAR YAKLAŞIK 2 MİLYON AMERİKAN DOLARI ÖDEME YAPMIŞTIR. 

YETKİ YARGIDADIR

ERDEMİR yöneticileri basın açıklamalarında diyorlar ki; “Emlak vergilerinde fahiş fiyat uygulanıyor.” Ve ekliyorlar, “Yasal süreç devam ediyor.”, diyorlar.

ERDEMİR yöneticilerinin de ifade ettikleri gibi, 2009 yılında yine dönemin Emlak Vergisi Takdir Komisyonu tarafından belirlenen emlak vergisi oranlarına adli mercilerde itiraz edilerek dava açıldı ve açılan dava sonucunda da Zonguldak Vergi Mahkemesi, kentimizin bazı yerleşim birimlerindeki emlak vergisi oranlarında 50’şer liralık azaltma yaptı. Zaten doğru olan girişim de buydu. ERDEMİR, bu yıl da yeni emlak vergisi oranlarına itiraz ettiğini ve yargıya gittiğini bildiriyor. Yargı sürecinin sonucu bekleniyor. Belirlenen emlak vergisi oranlarını değiştirecek ya da azaltmaya gidecek merciin hukuk olduğunu zaten biz ısrarla ifade ettik. Emlak vergisi oranlarını belirleyen tek organın da Takdir Komisyonu olduğunu belirtmemize rağmen hala ve hala bu oranlardan Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni sorumlu tutmanın ve kelimenin tam anlamıyla siyaset yapmanın ne manası vardır?

ERDEMİR yöneticileri, birçok toplantıda, şirketin asıl sorununun emlak vergisi oranları olmadığını, şirketin kamburu haline gelen temel problemin yüklü miktarlarda ödedikleri ecrimisil bedelleri olduğunu defalarca ifade etmelerine rağmen, bugün ne oldu da 2009 yılında belirlenen emlak vergisi oranlarını dillerine dolamaya başladılar? 

CAHİLCE AÇIKLAMA

ERDEMİR yöneticilerinin, yerel basına yaptıkları açıklamada, ERDEMİR fabrika sahasının bulunduğu yerleşim birimlerinin emlak vergisi oranlarının belirlenmesinde Organize Sanayi Bölgeleri değerlerinin baz alınması gerektiğini ifade etmeleri şaşkınlığımızı en üst noktaya çıkarmıştır. Onlara göre, emlak vergisi oranlarının belirlenmesinde kıyaslama yanlışmış; OSB baz alınmalıymış. Hayretler içerisindeyiz. Bu kadar cahilce bir açıklama nasıl yapılabildi; bunu da anlamakta zorluk çekiyoruz. ERDEMİR gibi bir Avrupa şirketini yöneten kişiler, nasıl olur da bir kentin OSB’sinin emlak değerlerinin özel yasalarla belirlenebildiğini, sanayici ve yatırımcıyı teşvik etmek amacıyla OSB’lerde bu teşvik yasalarına göre karar alındığını dahi bilmeyecek durumda olabilirler? ERDEMİR yöneticileri, OSB’de uygulanmakta olan 25 TL/metrekarelik emlak vergisi değerinin aynısını şirketleri için talep etmekle, sadece bizim değil, kamuoyunun gözünde de komik duruma düşmüşlerdir. Çünkü, OSB’LER, AĞIR SANAYİ BÖLGELERİNE EMSAL VE EŞDEĞER GÖSTERİLEMEZ. OSB’LERİN STATÜLERİ FARKLIDIR. OSB’LERDE TEMEL AMAÇ SANAYİCİ VE YATIRIMCIYI TEŞVİK ETMEK OLDUĞU İÇİN FİYATLAR HER KONUDA FARKLIDIR.

ERDEMİR tesislerinin bulunduğu yerleşim birimlerindeki emlak vergisi oranlarının belirlenmesi sonrasında ortaya çıkan rakamları, ülkemizin diğer sanayi bölgelerindeki emlak vergisi oranlarıyla karşılaştırdığımızda, en düşük emlak vergisi oranının Karadeniz Ereğli’de uygulanmakta olduğunu görmekteyiz. İşte o rakamlardan bazıları:

            İzmit Merkez-Sanayi Bölgelerinin Yanı, Ömer Ağa Mahallesi: 1.350 TL

            İstanbul Kartal-E 5’e bakan yan yollar: 1.350 TL

            İstanbul Kartal-Kordon Boyu Mahallesi: 2.592 TL

            İstanbul Küçükçekmece-Atakent Mahallesi: 1.110 TL

            İskenderun-Piri Reis Mahallesi Cengiz Topel Caddesi: 740 TL

            İskenderun-Çay Mahallesi Atatürk Bulvarı: 987 TL

            İskenderun-Payas İSDEMİR’in olduğu bölge: 800 TL

            Bursa Osmangazi Belediyesi-Fevzi Çakmak Caddesi: 1.549 TL

            Bursa Osmangazi Belediyesi-Fevzi Çakmak Caddesi (İşyeri vasfında      olanlar): 3.098 TL

            Bursa Osmangazi Belediyesi-Çekirge Mahallesi (İşyeri vasfında olanlar):            2.962 TL

            Yalova-Rüstem Paşa Mahallesi: 1.604 TL

            Yalova-Mustafa Kemal Paşa Mahallesi: 1.975 TL

            Eskişehir Bölgesi ve Tepebaşı Belediyesi-Bahçelievler Mahallesi: 1.354 TL

            Eskişehir Bölgesi ve Tepebaşı Belediyesi-Cumhuriyet Mahallesi: 2.363 TL

            Eskişehir Bölgesi ve Tepebaşı Belediyesi-Eski Ağlar Mahallesi Fabrikalar           Sokak: 864 TL

            Burdur-Konka Mahallesi: 1.172 TL

            Rize-Çamlıbel Mahallesi Atatürk Caddesi: 4.011 TL

            Rize-Çarşı Mahallesi Hal Caddesi: 6.171 TL

            Karabük-KARDEMİR’in olduğu Sanayi Bölgesi’nde: 974 TL

            Zonguldak-Çatalağzı Eren Holding’in olduğu bölge: 1.324 TL

Hemen burnumuzun dibindeki Karabük ve Çatalağzı’nda uygulanan emlak vergisi oranları dahi bu rakamlarla ifade edilirken, hali hazırda kentimizin en değerli yerleşim birimlerinden biri olan Uzunkum bölgesini kapsayan Karadeniz Ereğli-Müftü Mahallesi arazilerinde 864 TL olarak uygulanan emlak vergisi oranlarını dillerine dolamakla ERDEMİR yöneticilerinin asıl amaçları ne olabilir? 

BAŞKANIMIZIN TELKİNLERİ OLDU

ERDEMİR yöneticileri, hazırladıkları basın açıklamasında bir tablo sunarak, o tabloda 2009 yılında metrekare başına 58,19 TL emlak vergisi ödemelerine rağmen bu oranın 2010 yılında 700,00 TL’ye yükseldiğini ifade etmek istemişler. Doğru. Doğru da EMLAK VERGİSİ ORANLARINDAKİ BU YÜKSELME BİR Karadeniz Ereğli veya ERDEMİR gerçeği değil bir Türkiye gerçeğidir. Bu tabloyu hazırlayanlar Karadeniz Ereğli’deki emlak vergisi oranlarındaki yükselmeyi belirtmişler de neden Türkiye genelindeki artışlardan bahsetmeyi unutmuşlar (!) bunu da iyi sorgulamak gerekmektedir.

Hala da Belediyemiz yetkililerini yapıcı yaklaşım göstermemekle itham eden ve kamuoyu önünde Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni uzlaşmacı tavırdan uzak gibi göstermeye çalışan zihniyetin niyeti nedir?

Tekrar ifade ediyoruz: 2009 yılında toplanan Emlak Vergisi Takdir Komisyonu’nun belirlediği emlak vergisi oranlarına, 2013 yılında toplanan komisyon tek lira dahi zam yapmamıştır. Bunu daha kaç kez ifade edeceğiz, bilemiyoruz. Ancak, Takdir Komisyonu’nun, bölgemiz genelinde yaşanmakta olan ekonomik krizin de etkisiyle herhangi bir zam kararı almamasını da bizler olumlu bir gelişme olarak kabul ediyor ve Sayın Belediye Başkanımızın bu yöndeki telkinlerinin dikkate alındığını görmekten dolayı da mutlu olduğumuzu ifade ediyoruz. Yapıcı yaklaşım göstermeyen bir Belediye, nasıl olur da emlak vergisi oranlarına zam yapılmaması gerektiğini söyler? Bunu iddia etmek hangi akla, hangi mantığa sığar? 

VERGİ DAİRESİNİ TEHDİ T Mİ EDECEKTİR?

ERDEMİR yöneticileri, yeni emlak vergisi değerleri ile ilgili olarak da yargı süreci başlattıklarını ifade etmektedirler. Doğru olan da zaten budur; yargı gereken yanıtını er geç verecektir. Ancak ERDEMİR yöneticileri, emlak vergisi oranlarının belirlenmesi noktasında sürekli olarak Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni muhatap kabul etmekle, Takdir Komisyonu’nu yok saymaktadırlar. O komisyonda devletimizi temsil eden üyeler de vardır. Vergi Dairesi’nin iki temsilcisi gibi, Tapu Müdürlüğü temsilcisi gibi, muhtarlar gibi. Merak ediyoruz; komisyonda Vergi Dairesi’nden iki yetkili de var, diye ERDEMİR, ödemekle yükümlü olduğu vergilerde indirim mi isteyecektir yoksa Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne yaptığı gibi acayip yazılarla Vergi Dairesi’ni de mi tehdit edecektir?

Açık açık vurguluyoruz: ERDEMİR’in asıl sorunu emlak vergisi oranları değildir. Zaten sorunun bu olmadığını, aylar süren toplantılarımızda da kendilerinden sıkça duyduk. ERDEMİR’in asıl sorunu Hazine’ye yüklü miktarlarda ödemek zorunda kaldıkları ecrimisil bedelleridir. Bu ecrimisil bedellerini ödemek yerine, ecrimisil ödemek zorunda kaldıkları alanları kiralayarak işlerini daha kolay hale getirebilmeleri mümkün olan ERDEMİR yetkililerinin, bölgemiz siyasileri ile bu konuda görüş alışverişi yapmak kendilerinden yardım istemek varken, konuyu saptırarak ve sürekli emlak vergisi oranlarını bahane ederek Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni ERDEMİR düşmanı gibi gösterme niyeti taşıyan tutumlarını anlayabilmek mümkün değildir.

 

Biz kendilerine önemli bir çağrıda bulunuyoruz: SİZ, EMLAK VERGİLERİNİ BAHANE EDEREK BU KENTİN HALKINI YANLIŞ BİLGİLERLE YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞACAĞINIZA ASIL, HAZİNE İLE OLAN SORUNLARINIZI ÇÖZÜN.

BELEDİYE İLE HALKI KARŞI KARŞIYA GETİRMEYE ÇALIŞIYOR

ERDEMİR tarafından yapılan son açıklama, bir başka ayıbı da gözler önüne sermiştir. Zira ERDEMİR yöneticileri, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin suyu kendilerinden ucuza alıp halka pahalı sattığını iddia ederek kelimenin tam anlamıyla, en önemli yaşam kaynaklarımızdan biri olan su üzerinden siyaset yapmaktadırlar. Uzun yıllardır halkımızın sağlıklı ve güvenilir içme suyu kullanmasını sağlamaya yönelik hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten ERDEMİR yetkilileri, metreküp başına ortalama 35 kuruş bedel ile Belediyemize su verdiklerini ancak Belediye’nin de bu suyu pahalıya sattığını iddia ederek halk ile Belediyemizi karşı karşıya getirmek gibi bir senaryo yazmanın peşine düşmüşlerdir.  Bu yaklaşım düpedüz siyaset yapmaktır.

ŞİRKETE SİYASETİ KARIŞTIRMAK, ERDEMİR GİBİ BİR DÜNYA DEVİNİN YÖNETİCİLERİNE YAKIŞMAMAKTADIR. ERDEMİR YÖNETİCİLERİNE, BÖYLE SİYASET YAPMALARINI TAVSİYE EDEN SİYASİ PARTİLER YA DA SİYASİLER Mİ VAR ACABA, BUNU DA MERAK EDİYORUZ. ZİRA, BELEDİYEMİZİN SUYU UCUZA ALIP PAHALIYA SATTIĞINI İDDİA ETMEK, BAZI SİYASİ KESİMLERE HOŞ GÖRÜNMEK KAYGISI İLE YAPILDIĞI BELLİ OLAN ŞOVDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR. BU İDDİA, HALKI KARADENİZ EREĞLİ BELEDİYESİ’NE KARŞI KIŞKIRTMAKTIR. BU, AÇIK BİR DİLLE İFADE EDİYORUZ Kİ, ÇOK TEHLİKELİ BİR OYUNDUR. ERDEMİR’İ YÖNETENLERİN BU OYUNDAN EN KISA ZAMANDA VAZGEÇMELERİNİ DİLİYORUZ.

Madem ERDEMİR bu iddiasında kararlı; o halde kendilerine şöyle bir tavsiyemiz var: ERDEMİR, fabrikanın çevresine yüzlerce musluk taktırsın. O musluklara da her vatandaşımız hortum bağlayarak evlerine su götürsün. O zaman biz de bu suyu halkımıza 35 kuruştan verelim.

HER EVE HORTUM BAĞLASIN

Karadeniz Ereğli Belediyesi, ERDEMİR tarafından belirtilen rakamla suyun metreküp fiyatını 35 kuruştan alıyorsa, vatandaşımız o suyu, ERDEMİR tesislerine damacanalarla giderek ya da ERDEMİR’in musluklarına, vanalarına hortum bağlayarak evlerine götürmüyor. O suyun mahallelere, en engebeli yerleşim birimlerine, kentin en ücra noktalarına ulaştırılabilmesi için yapılması gereken çalışmalarla, kullanılan ekipmanlarla, işçilikle ilgili ERDEMİR’i yönetenlerin bilgisi yoksa buna da şaşırmak gerekir, diye düşünüyoruz. Zira göründüğü gibi birçok konuda maalesef sıfır bilgiye sahip oldukları gün gibi aşikar. Dahası Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak, halkımızın kullanımına sunulan suyun tamamını ERDEMİR’den almıyoruz. Kendi kaynaklarımızı da kullanıyoruz. Doğal olarak da ERDEMİR’den aldığımız su direkt olarak Gülüç Kapı’dan çıktığı için de evlere ulaştırılması kolay olmuyor. Bu suyun depolar arası iletimi, iletim aşamasındaki bakım, onarım ve iletim sonrasında da depolardan şebekeye verilmesi sonucu ortaya çıkan maliyetleri de hesaba katıyoruz. ERDEMİR’den aldığımız suyu Balı Mahallesi’nden Ören Mahallesi’ne, Kıyıcak Mahallesi’nden Kocaali Mahallesi’ne kadar geniş bir alana yayılan şebekeye ulaştırmak birkaç kuruşla olabilseydi, ERDEMİR yöneticileri merak etmesin, bunu da önce Karadeniz Ereğli Belediyesi yapardı. Böylesine geniş bir bölgede gerçekleştirilen işletmede enerji maliyetleri, personel giderleri, kimyasal madde giderleri, bakım-onarım maliyetleri, yeni hatların ve depoların yapım maliyetleri de düşünülmektedir. Zaten böyle olmasaydı, ERDEMİR’in de bir rulo sacı, demir cevheri fiyatı ile vermesi gerekirdi, diye düşünüyoruz.  İşte ERDEMİR’i yönetenlerin bu maliyetlerimizi hesaba katmadan açıklama yapmalarını da bu nedenle gülünç buluyoruz.

 Biz de kendilerine sormak istiyoruz;

1-ERDEMİR, müşterilerine sac satarken, o sacın fiyatını sadece imalatta kullandıkları demir cevherinin fiyatına göre mi belirliyor?

2-Bir ERDEMİR yöneticisi, herhangi bir çorbacıda çorba içtiğinde, acaba o çorbanın yapıldığı mercimeğin 100 gramlık fiyatını düşünerek mi masaya para bırakıp mekandan ayrılıyorlar?

Elbette böyle basit örneklerle ERDEMİR yöneticilerine cevap vermek istemezdik; ancak kendilerine bazı doğruları anlatabilmek için bize başka çare bırakmadılar.

 BELEDİYEDEN SESLENİŞ!

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nden tek bir hizmet dahi almadıklarını belirten ERDEMİR yöneticilerine sesleniyoruz. Biz, ERDEMİR’i kentimizde barındırmaktan her zaman onur duyduk. ERDEMİR ve Ereğli bir bütündür, anlayışından bir adım bile geri adım atmadık. Bugüne kadar ortaya iddia olarak attığınız konularda hiçbir sorun yaşanmazken bugün ne değişti? Evet, ERDEMİR bizimdir. ERDEMİR ile Karadeniz Ereğli bir bütündür. ERDEMİR’i de fabrikamızda çalışan binlerce işçimizi ve onların ailelerini her konuda koruyup kollamak da hepimizin görevidir. Ancak, ERDEMİR’i yönetenler, siyasi emeller uğruna Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni yıkmak isterlerse, buna göz yumacak değiliz. Siyasi baskıların da etkisi ile ERDEMİR yöneticilerinin Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni hedef alması, bu memlekete yarar sağlamaz. ERDEMİR, siyasete alet edilemez. ERDEMİR hepimizin ise, Karadeniz Ereğli Belediyesi de hepimizindir. Bugüne kadar ERDEMİR’in Belediyemize ödemek zorunda olduğu her kuruş, bu kentin insanlarına hizmet olarak harcanmıştır. Bundan sonra da bu hizmetlerimiz en iyi şekilde devam edecektir.  Ancak yıllarca bu memleketin suyunu, toprağını kirleten, buna rağmen, özelleştirildikten sonra da halka yönelik sosyal paydaşlığını sıfıra çeken, bu halka verebildiklerinin hepsini geri alan; daha dün halkımızın tek tutkusu haline gelen basketbol takımını ligden çekerek bir de üstüne üstlük Erdemirspor Kulübü’nü satacak yer arayan ve Giresun kapılarına kadar dayanarak neredeyse “Borcumuz var; kulübümüzü satın alın.”,diye yalvaracak konuma gelen ERDEMİR yöneticilerine daha başka sözümüz yoktur. Cahile laf anlatmak, hayatın en zor işidir, cümlesinden hareketle, en doğru yorumu saygıdeğer Karadeniz Ereğli halkının sağduyusuna ve takdirine sığınıyoruz.

·         ECRİMİSİL NEDİR?  Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminattır.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2013, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER