BİNLERCE İŞÇİ KARŞILADI

Kavlak´ı Ereğli´de binlerce işçi coşkuyla karşıladı.

BİNLERCE İŞÇİ KARŞILADI
gundemeregli.com-Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, İsdemir işçilerini Türk Metal Sendikası’na davet etti. 

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yüzlerce işçi tarafından karşılandı. Otelde sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile ardından işçilerle bir araya gelen Kavlak, ERDEMİR işçilerine hitaben yaptığı konuşmada, 24. dönem toplu sözleşmesinin kendilerine hayırlı olmasını diledi. Kavlak, “Son 4 yılda 114 tane iş yeri ve 42 bin tane işçimizi örgütledik. Türk Metal Sendikası’nın bayrağını şanla şerefle dalgalandırdık. Hayallerimizin gerçekleştirmiş olmanın verdiği güvenle, bundan sonra daha iyilerini yapacağımız inanç ile bu gün karşınızdayım” dedi.



“MESS İLE İYİ BİR SÖZLEŞME YAPTIK”

MESS ile 2012-2014 sözleşmesini bağıtlandığını ve son birkaç aydır sendikal yaşamın nabzının Türk Metal ile attığını söyleyen Kavlak, “Bu sözleşmenin başında o malum çevreler yine iş başındaydı. ‘Türk Metal MESS’in teklifini kabul eder, sözleşmeyi imzalar’ dediler, olmadı. Mücadelemizi bıkmadan, yılmadan, usanmadan sürdürdük. Kazanılmış haklarımızdan bir adım dahi geri adım atmadık. Az kazanan daha çok kazanacak, insanca bir yaşam için daha adil bir ücret alacağız dedik ve aldık. Sözümüzü tuttuk. MESS’in tarihinde ilk kez çekmeye razı ederek saat ücreti düşük olan arkadaşlarımızın daha fazla zam almasını sağladık.”

Kavlak, İsdemir işçisinin her zaman yanında olacaklarını belirtti. ERDEMİR’in bir dünya markası olduğunu belirten Kavlak, “Dünya Çelik üretiminde ilk 50 içerisinde yer alan tek bir kurum vardır. Oda ERDEMİR’dir. Yaklaşık 8 milyon ton üretimi ile dünya çelik devleri arasında 35. sırada yer almıştır. Dünyadaki 50 ülkede 120’den fazla kuruluş ERDEMİR’in ürettiği çeliği tercih etmektedir. 2009’da yaklaşık 790 olan müşteri sayısı 2012 yılında bin 400’e çıkmıştır. Peki, bu müthiş değer nasıl oluştu, sadece paramı? Bu başarıda ERDEMİR’in maddi büyüklüğü kadar ona can veren, hayat veren kaliteli, özverili emeğinde katkısı büyüktür. ERDEMİR’in başarısındaki en büyük pay metal işçilerine yani sizlere aittir. ERDEMİR nasıl Türkiye’de bir numaraysa çalışanları da bir numaradır” dedi.



“SENDİKACININ SÖZYLE EYLEMİ BİR OLACAK”

İmzaladıkları sözleşmeye diğer bazı sendikaların da sevindiğini dile getiren Kavlak konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

“Yıllardır olduğu gibi bu günde Türk Metal’in önlerine düşüp onları kurtarmasını beklediler. Önümüze düşünce ne yapacağını bilemediler. Bunlar nite greve çıktı biliyor musunuz? Öyle işçinin hakkını, hukukunu almak için falan değil. Onlar spor kulübüne kesilen parayı geri alabilmek için greve çıktılar. Ama bunu üyelerinden sakladılar. ‘İşverenle anlaşamadık’ diye numara yaptılar. İşçiye yuttururuz zannettiler. Ama bizim işçimiz bunları yemiyor beyler. Artık İsdemir işçisi emeğinin, alın terinin karşılığını almak istiyor. 

Bakın şimdi ERDEMİR işçisini, İsdemir işçisine hedef gösteriyorlar. Sadece işçiyle değil işverene de hedef yapıyorlar. Sürekli bizim işçimizin ücretinin yüksekliğinden bahsediyorlar. İşçiyi işçiye kırdırmaya çalışıyorlar. O numaracılara Türk Metal’in otelinden sesleniyorum; ERDEMİR işçisinin ücretinin yüksekliğinden bahsedip duruyorsun. Sus, sus utan. İsdemir işçisinin ücretinden parsa toplayan kim? İsdemir işçisini düşük ücrete mahkum eden kim? 

ERDEMİR işçisinin ücretine bakacağınıza işinize bakın. 

İsdemir işçisinin başarılı olması, iyi sözleşmeler imzalaması bizim en büyük dileğimizdir. Biz bu sözleşmeyi yalnızca sizin için imzalamadık. Onlar içinde imzaladık. Dedik ki; biz burada iyi bir sözleşme imzalarsak, İsdemir işçisi de bunun altına düşmez. Biz burada iyi bir sözleşme yaparsak numaracı sendikacılarda sendika görür, öğrenir.”



İSDEMİR İŞÇİSİNİ TÜRK METAL’E DAVET ETTİ

Konuşmasının son bölümünde İsdemir işçilerini Türk Metal Sendikası’na davet eden Kavlak, “Ben buradan İsdemir işçilerine sesleniyorum; kardeşlerim merak etmeyin. Metal iş kolunda Türk Metal var. Türk Metal varsa orada iyi sözleşme var. Hak, hukuk, adalet, başarı var. Biz Türk Metal olarak onlarında yolunu aydınlatacağız. Türk Metal’in etkisini, gücünü, büyüklüğünü bir kez daha gördünüz. Gelin Türk Metal çınarının gölgesine. Gelin Türk Metal ailesine. 

İsdemir’de ter dökeni, alın teri döken kardeşlerim; her yeni başlangıç bir umuttur. Şimdi herkes için yeni bir başlangıç zamanıdır” dedi.

Kavlak’a konuşmasının ardından bazı STK yöneticileri tarafından plaket verilirken, Türk Metal Sendikası Çocuk Kulübü üyeleri de tablo hediye ettiler. Kavlak otelde bir süre dinlendikten sonra Ereğli’den ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2013, 06:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER