BİR FİDANDA SENİN OLSUN

BİR FİDANDA SENİN OLSUN

gundemeregli-Alaplı Müftülüğü, mezarlık, cami ve kuran kursu bahçelerine dikilmek üzere din görevlilerine fidan dağıttı.

Alaplı İlçe Müftü Vekili Vaiz Osman Fatih Eryiğit, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Orman ve Su işleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince ağaçlandırma çalışması başlatıldığını söyledi.

Orman İşletmesi tarafından Müftülüğümüze teslim edilen fidanları Din görevlilerine dağıtmaya başladıklarını belirten Eryiğit, şunları söyledi;

&[#]8220;Ülke genelinde bütün cami, kuran kursu bahçelerine ve mezarlıkların ağaçlandırılması için Diyanet İşleri Başkanlığı ile Orman ve Su İşleri Başkanlığı arasında ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Bu doğrultuda İlçe müftülüğü olarak Din görevlilerimize 175 adet, ıhlamur, çam fıstığı,selvi fidanları dağıtımına başladık. Bu fidanlar din görevlileri tarafından dikimleri gerçekleştirilecek. Ayrıca İlçe merkezi konumunda bulunan camilerin bahçelerine müsait olanlara kamelya yapılması için çalışma başlattık&[#]8221; dedi.

Ağaçlandırmaya ugun olan bahçeler ve mezarlıklar için din görevlilerine ,30 ihlamur,15, kestane,10 kiraz, 20 mazı, 50 fıstık çamı,20 selvi, 30 incir fidanı ücretsiz olarak dağtıldı.Fidan din görevlileri tarafından dikildi

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2012, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER