Çağrıda bulundu

Koç yıllarca alın teri döktüğü eski iş yerinin ne hale geldiğini görünce üzüldü.

Çağrıda bulundu

Kdz. Ereğli ilçesinde saldığı duman ve gazlarla havayı, denize saldığı atıklarla denizi kirleten Erdemir, kendi sosyal tesislerinin bakım ve temizliğini yağmayarak çevreye de büyük zarar vermeye başladı. Kışla Mahallesi sakinlerinden İsmet Koç yıllarca alınteri döktüğü eski işyerinin ne hale geldiğini görünce utanç duyduğunu belirterek Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan’a çağrıda bulundu.

Kışla Mahallesi’nde bulunan Erdemir’e ait bekâr lojmanları çöplüğü aratmıyor. Uzun zamandır temizlenmeyen ve Erdemir’in önemli sosyal tesislerinden bir olan Bekar Lojmanları’nın çevresinde adeta çöp dağları oluşması mahalle halkının da tepkisine neden oluyor.  
Erdemir’e ait alan da temizleme çalışmasının yapılmadığından şikâyetçi olan Kışla Mahallesi sakinlerinden İsmet Koç, Erdemir Genel Müdürü’ne çağrıda bulundu.
Bekar lojmanların da bu manzarayı görmekten utandığını belirten Koç, “Burası Erdemir bekâr lojmanlarının önü, Kışla’nın da gözbebeği,  Erdemir genel müdürlüğünü başarılarından dolayı tebrik ediyorum ama burası onlara yakışmayan bir yer. Böyle bir şey olur mu? Burasını Ereğli Belediyesi temizlemeyecek, Erdemir temizleyecek. Bu belediyenin değil Erdemir’in pisliği,  Erdemir’in sahası içerisinde bir yer, çok pis, yazık günah. Erdemir’de çalışan bir sürü işçi var, burasını insan bir temizler. Erdemir’i buradan kınıyorum. Buradan emekli olmaktan utanıyorum, bizim zamanımız da böyle pislik olmazdı. Temizlerdik, temizletirdik. Erdemir’den Allah razı olsun, çocuklarımızı okuttu, oradan emekli oldum ama böyle pislik olmaz, temizlesinler burayı. Ereğli’ye Avrupa kenti diyorlar, bir gezdireyim dedim eski arkadaşımı, gezdirmeye utandım ”dedi.
2006 yılından bu yana Ereğli’de sosyal sorumluluk projelerini rafa kaldıran Erdemir yönetiminin çevre temizliğine de önem vermemesi tepkilere neden oluyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2017, 05:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER