ÇALIŞMA KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLECEK

ÇALIŞMA KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLECEK
gundemeregli.com-Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde İşçi sağlığı ve iş güvenliği bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Zonguldak İl Müdürlüğü ile Alaplı TSO’nun işbirliği sonucu işverenler,’’Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi’’konulu toplantıda işçi, işveren ilişkileri ve 4857 sayılı İş yasası hakkında bilgilendirildi.
Alaplı TSO Konferans Salonundaki toplantıya TSO Başkanı Recep Ocak, TSO Meclis Başkanı Hasan Öztürk,  Yönetim Kurulu ve TSO üyeleri, Mali Müşavirler ve çok sayıda işyeri sahibi ve temsilcisi katıldı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, sinevizyon eşliğinde , 4857 sayılı İş yasasının işçi-işveren ilişkileri, iş barışının sağlanması, işyeri denetimleri ile mevzuatta yapılan değişiklikler hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, Alaplı TSO toplantı salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Çalışma koşullarını iyileştirilmesi yönünde esnaflara bilgiler verdiklerini söyledi.
Çalışma koşullarını daha düzenli hale getirilmesi işverene birçok faydalar sağlayacağını anlatan Demirsu, “Çalışma koşullarını iyileştirmek tamamen işverenin elindedir. Bir iş yerinde üretim sürecini organize eden ve hangi koşullarda nasıl üretim yapılacağını belirleyen yine işverendir. Çalışma koşullarını daha düzenli hale getirmek için; İş yerini kayıtlı hale getirmek, sigortalı işçiler çalıştırmak, iş sözleşmesi yapmak, çalışma ve dinlenme süreleri ve işçinin ücretlerini zamanında ve düzenli ödemek işverenlerin yapması gerekenlerdir.”diye konuştu.
Toplantıya, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak ve esnaflar katıldı.
Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER