Çanakkale çıkartması...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında

Çanakkale çıkartması...

Alaplı ilçesi Muhtarlar Derneği tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisi ile muhtarlar Çanakkale ruhunu yeniden yaşadı. Gezi programı kapsamında Alaplı da daha önce görev yapan ve Balıkesir Bigadiç ilçesine Kaymakam olarak atanan Altuğ Çağlar da ziyaret edildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Alaplı Muhtarlar Derneği tarafından yaklaşık 40 muhtarın katılımıyla Çanakkale gezisi düzenledi. Duygusal anların yaşandığı gezide muhtarlar rehber eşliğinde Çanakkale deki  kahramanlık destanını adeta yeniden yaşadı.

Savaş Malzemeleri Müzesi ve Namazgah Tabyaları, 18 Mart 1915 günü Şehit olan Seyid Onbaşı ve silah arkadaşlarının bulunduğu Rumeli Mecidiye Şehitliği, Mecidiye Tabyası görüldü. Seyid Onbaşının 215 kg (Kıyye) mermiyi kaldırdığı Tabya,Top ve o boyuttaki mermilerden örnekler ve 18 Mart ve Deniz Zaferinin, Seyid Onbaşı ve silah arkadaşlarının, Topçu Bataryasının Komutanı Yüzbaşı Mehmet Hilmi Beyin ve silah arkadaşlarının hatıratlarından anlatım yapıldı. Seddülbahir bölgesindeki İlk Şehitler Anıtı, Seddülbahir Kalesi, Ertuğrul Koyu ve Tabyası, Yahya Çavuş Şehitliği gezileri yapılırken Çanakkale Boğazının tanıtımı ve tarihi, Yahya Çavuş ve silah arkadaşlarının destanı, Binbaşı Mahmut Sabri Beyin günlükleri ile ilgili bilgi alındı. 57.Alay Şehitliği, Cesaret Tepesi ,Kemal Tepesi ,Conkbayırı ve Conk Tepe ;Mustafa Kemal Atatürkün 25 Nisan 1915 günü; kara muharebelerine başladığı 261 Rakımlı Tepe, Conkbayıra gidilerek görüldü. 110 yaşında vefat eden en yaşlı Çanakkale gazisi Kdz. Ereğlili Hüseyin Kaçmaz’ın anıtında ve Zonguldak, Ereğli ve Alaplılı şehitlerin mezarı başında ve diğer Çanakkale zaferi anıtları ve abidelerinde hatıra fotoğrafı. çektirildi.

Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, gezi ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti. “Çanakkale gezisi  ile muhtarları  ecdadımız ile buluşturduk. Bu gezimiz sayesinde muhtarlarımız  ilk kez Çanakkaleye giderek o manevi havayı teneffüs etme ve büyük bir destanın yazıldığı alanı bizzat görme fırsatı buldu” dedi.

Geziye katılan muhtarlarda Muhtarlar Derneği sayesinde Çanakkaleyi ilk defa görme imkanı bulduklarını, buranın herkes tarafından görülmesi gerektiğini  köylerde  de buna benzer geziler tertip edeceklerini  belirterek kendilerine bu fırsatı verdiği için Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal’a teşekkür ettiler.

BİGADİÇ KAYMAKAMI ÇAĞLAR DA ZİYARET EDİLDİ

Alaplılı Muhtarlar gezi programı kapmamında eski Alaplı kaymamı Altuğ Çağları ziyaret etti. Alaplı Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen Çanakkale Gezisi kapsamında Balıkesir’in Bigadiç’e uğrayan Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal ve yaklaşık 40 muhtar onuruna Alaplı eski Kaymakamı ve Bigadiç’in yeni Kaymakamı Altuğ Çağlar tarafından Bigadiç Etimaden sosyal tesislerinde bir akşam yemeği verildi. Muhtarları ilçede en iyi şekilde ağırlayan Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, muhtarları rahat bir ortamda ağırlamak adına Bigadiç protokolü ile adeta seferber oldu.

Alaplı Kaymakamı olarak görev yaptığı dönemde kendisinin Alaplıya çok emeği olduğunu ifade eden Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı aynı zamanda Kılçak Köyü  Muhtarı olan Ahmet Uysal, şunları söyledi: Sayın Kaymakamımıza yeni görev yerinin hayırlara vesile olmasını ve görevinde başarılar getirmesini temenni ediyoruz. İlçede bulunduğumuz süre içerisinde bizlere eşlik eden Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Jandarma Komutan Vekili Çağış Jandarma Komutanı Kd. Bçvş. Adem Bora, Bor İşletme Müdürü Bilal Ambar, Bor İşletme Müdür Yardımcısı Ali Koç ve Bigadiçli Muhtar arkadaşlarımıza da ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. dedi.

 Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Sizlerle bir araya gelmekten son derece mutlu oldum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. dedi. Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar ile birlikte Bor İşletme Müdürlüğü, Bigadiç Belediyesi Hisarköy Termal Tesisleri ve Hera Termal Tesislerini gezen Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı aynı zamanda Kılçak Köyü  Muhtarı olan Ahmet Uysal ve 40  Köy  Muhtarı, tesislerden bilgiler aldılar.

Alaplılı heyetin geldiğini duyan eski karakol komutanı Yüzbaşı Emre Balcı da ziyaretlere eşlik etti. 

 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER