ÇİMENOĞLU´NUN 21 MAYIS 1998 FOBİSİ

ÇİMENOĞLU´NUN 21 MAYIS 1998 FOBİSİ
gundemeregli.com-Alaplı çayının 21 Mayıs 1998 yılında yükselmesinin ardından yaşanan sel felaketinin acısını halen yüreklerinde hisseden bölge insanı, ilçede üç gündür devam eden yağışlar sebebiyle aynı tablo ile karşı karşıya kalmamak için endişeli bekleyişini sürdürüyor.

O dönemde Alaplı Belediye Başkanı olan Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı çayı kenarında su seviyesinin yükselmesini endişeli gözlerle seyrederken, 21 Mayıs 1998 yılında yaşanan su baskınlarına benzer bir durumla karşı karşıya kalınmaması için vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

Alaplı çayı çevresindeki bazı istinat duvarlarının yıkılması bu endişeyi artırırken, öte yandan ilçede yağmur şiddetini son üç gündür olduğu gibi artırarak sürdürüyor.
Hatırlanacağı gibi, Çimenoğlu sel felaketi nedeniyle belediyenin gerekli şekilde organize olamaması nedeniyle oldukça eleştiri almış ve felaketi takip eden ilk yerel seçimler olan 18 Nisan 1999´da mensubu olduğu Anavatan Partisi taarafından belediye başkanı adayı gösterilmemişti. Bu olay kendisinin 10 yıl siyaset sahnesinden uzak kalmasına neden olmuş, 21 Mayıs 1998 tarihi ise ise çevresindekiler tarafından Çimenoğlu´nun fobisi şeklinde yorumlara neden olmuştu.
 

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 14:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
selcukoktay
selcukoktay - 11 yıl Önce

güzel haber yakalamışsın,tebrikler,aynı problem yine devam etmekte ,derenin ağzı kapalı , yaşanacak bir felaketin sorumluları ortadadır.

SIRADAKİ HABER