ÇORUMLUOĞLU'NU SİYASÎ BASKILARDAN UZAK TUTMAK GEREKİR

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın dün sabah erken saatlerde düzenlediği basın toplantısını ilgiyle ve merakla izledik.

Özellikle Erdemir’in Karadeniz Ereğli’ye bakış açısının 2006 yılından bu yana değiştiğinin vurgulandığı açıklamada, fabrikanın Özel Endüstri Bölgesi kapsamına alınmak istemesi üzerine oluşacak mali yükümlülüklerdeki yeni değişiklikler noktasında Posbıyık’ın serzenişini haklı bulmak mümkün.

*

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin son zamanlarda üzerinde durduğu temel gündem maddelerinden biri haline gelen Eski Erdemir Plajı’nın akıbeti ile ilgili hususlara da kamuoyunun azami ölçüde dikkat etmesi gerekecektir. Zira, sadece bir tesisin devri konusu olmaktan çıkıp siyasî bir rekabet haline gelen tesisin hangi kuruma verileceği konusu, artık muamma olmaktan çıkarılmalıdır. Bizim de kanaatimiz bu yöndedir.

*

Sosyal tesislerin işletilmesi noktasında Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin tecrübesinin hiçbir kesim tarafından yadsınamayacağı günümüzde, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin işlettiği plaj tesisinin hemen yanı başındaki bir yeri aynı kuruma vermek bizce de verilmesi gereken bir karardır. Eski Erdemir Plajı’nın işletmesine talip olan Gülüç Belediyesi ile ilgili Posbıyık tarafından yapılan eleştiri ve ortaya konan benzetmelerin de doğruluk payı var kuşkusuz. Bazı noktalarda kendi eksikliklerini gidermekten uzak bir kimliği olan Gülüç Belediyesi’nin bu tesisi arzu edilen seviyede işletebilmesinin önündeki tereddütler kalkmamışken, siyasîlerin bu konuyu lastik gibi uzatmak istemeleri de abesle iştigalden öteye gitmemektedir. 

*

Yaz mevsiminin sonuna yaklaştığımız gerçeğine rağmen, iktidar partisinin yerel yöneticilerinin, bu tesisi anamuhalefet partisinin uhdesindeki bir belediyeye vermek istememelerini doğal karşılaşak da, vatandaşa hizmet odaklı bir anlayışın ortaya konmasının gerekli olduğu bir durumda bu durumu siyasî partiler arasındaki bir rekabete dönüştürme gayretlerini de anlamsız bulduğumuz bilinmelidir.

*

Plaj tesislerinin kurulu bulunduğu yerleşim biriminin Karadeniz Ereğli Belediyesi sınırlarına dahil olduğu gerçeği de ortadayken, Gülüç Belediyesi’nin bu tesislerden birine göz koymuş olmasını anlamakta da zorluk çekiyoruz. Bu gerçeğin farkında olan isimlerden biri olan Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun gelişmelere bakış açısı, bu konuyla ilgili kişi ve kurumlar arasında en mantıklı ve doğru olan yaklaşımdır. Lakin Sayın Çorumluoğlu’nun da Eski Erdemir Plajı’nın tahsisi konusunda baskı altında tutulmak istenmesi de anlayışla karşılamak mümkün değildir. Halk adına alınacak veya alınması gereken kararlarda kentin mülkî amirlerine de inanmak ve onların alacakları kararlara siyasetten uzak bir anlayışla yaklaşıp gereken saygıyı göstermek gerekmektedir. Yılların deneyimi ile muhtemelen son görev yeri olan Karadeniz Ereğli’de kalıcı hizmetler yapma azmi ile görevinin başında bulunan Sayın Çorumluoğlu’nu hiç değilse bu noktada siyasetin kızgın arenasından uzak tutmak gerektiği apaçık ortadadır.

- - - - - - -

YORUM EKLE