CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI YENİ NORMALLEŞMELER BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından, 1 Haziran tarihi itibarıyla geçerli olacak yeni sınırlamaları açıkladı. Buna göre, kısıtlamaların süresi değişti, uzun süredir kapalı kalan hizmet sektöründe faaliyetler yeniden başlayacak

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI     YENİ NORMALLEŞMELER BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, salgın tedbirleri konusunda yapılanları anlattı, eleştirilere cevap verdi.

Yerli aşının yıl bitmeden hazır olacağını ifade eden Erdoğan’ın açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI…

Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecektir.

Bu sınırlamalar hafta sonu ise cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacaktır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından, 1 Haziran tarihi itibarıyla geçerli olacak yeni sınırlamaları açıkladı. Buna göre, kısıtlamaların süresi değişti, uzun süredir kapalı kalan hizmet sektöründe faaliyetler yeniden başlayacak

TEMMUZDA YENİDEN BELİRLENECEK

Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri vaka ve vefat sayılarındaki değişime aşılamada kat edilen mesafe ye göre yeniden belirlenecektir.

HİZMET SEKTÖRÜ ÇALIŞABİLECEK…

Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında yarından itibaren çalışabilecek.

Restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme içme yerleri sabah 07.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapılabilecek, saat 24:00'e kadar da paket servisini sürdürebilecektir.Diğer işyerleri pazar günü haricinde belirlenen saatlerde ve belirlenen şartlarda faaliyetlerini yürütebilecektir.

DÜĞÜN VE NİKAHLARA BAŞLANABİLECEK…

Açık ve kapalı alanlarda nikah şeklindeki düğün törenleri belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran'dan itibaren başlayabilecektir.

ÜNİVERSİTELER… SÜPER LİG… KAMUDA ESNEK MESAİ

Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır.

Salgın tedbirleri sebebiyle bu yıl seyircisiz oynanan Süper Lig'i, inşallah önümüzdeki sezonda tribünleri coşkuyla dolduracak olan taraftarımızla birlikte gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz.

Spor kulüpleri genel kurullarının haziranın ilk gününden itibaren diğer kuruluşlar da haziranın ikinci yarısından itibaren gerçekleştirilebilecektir.

Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması, yeni bir düzenlemeye kadar devam edecektir.

Detayları İçişleri Bakanlığımızca yayımlanacak genelgede yer alan bu yeni kademeli normalleşme adımlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” .

Gündem

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER