DEV DALGALAR SAHİLİ VURDU

Ereğli´de dev dalgalar sahili vurdu.

DEV DALGALAR SAHİLİ VURDU
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle kriz masası kurulduğu bildirildi.
Kdz. Ereğli’de bu sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Fırtına nedeniyle sahil kesiminde ki dalgaların boyu 5 metreyi aştı. Dalgaların kıyıyı dövmesi nedeniyle sahil şeridinde maddi hasar oluştu. Polis ve jandarma ekipleri sel baskını ve heyelan olabilecek bölgelerde kontrollerini aralıksız olarak sürdürüyor.
Kdz. Ereğli Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur fırtına nedeniyle 12 yük gemisinin Ereğli açıklarında demirlediğini ve bu gemilerin fırtına dinene kadar trafiklerine izin verilmeyeceğini ifade etti. 6 geminin mendirek içerisinde 6 geminin ise mendirek dışında demirlediğini belirten Okur, fırtınanın yarında devam edeceğinin tahmin edildiğini dile getirdi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise sağanak yağış ve fırtınanın ilçede etkili olduğunu belirterek kriz masası kurduklarını söyledi. Posbıyık konuşmasında “Meteorolojiden aldığımız haberler neticesinde Kdz. Ereğli’de oluşabilecek fırtına, sel olayları, aşırı yağışlar veya kar da dahil olmak üzere bir kriz masası kurduk. Çalışmalara başladık. Şu anda şiddetli fırtına var, en büyük sıkıntımız o. Sahil kenarında arkadaşlar gerekli önlemleri aldılar. Kriz masası mazgalları bir daha elden geçiriyor. Bir aşırı yağmur neticesinde sel olabilir endişesiyle. Yine fırtına neticesinde sahilde bir takım hasarlar meydana gelmesin diye oralarda da önlemlerimiz alınıyor. Kdz. Ereğli olarak fırtına, kar veya yağmur neticesinde oluşabilecek tüm olayların önlenmesi için gerekli çabaları gösteriyoruz. Hazır bir vaziyette bekliyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER