Dev yatırımı ben engellemedim

Trilyonluk dev yatırımı engellediği iddia edilen vatandaş kendini savundu.

Dev yatırımı ben engellemedim

Kdz. Ereğli İlçesinde duble yol ve köprülü kavşak yapımı için arsasına verilen istimlak ücretini az bulan ve karayolları ile mahkemelik olan vatandaş, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kdz. Ereğli-Zonguldak yolu inşaatının Ömerli Mahallesinde yapılan köprülü kavşağın bir bölümünün sahibi olduğu 6 katlı bina üzerinden geçecek olması sebebiyle karayolları ile mahkemelik olan ve bu sebeple inşaatın durmasına neden olan Hasan Demircan (79) karayollarının kendisine 19.500 Bin TL, oğlu Cevdet Demircana ise 550 Bin TL istimlak fiyatı teklif ettiğini ileri sürerek, bu tutarı kabul etmediğini söyledi. 

3.5 MİLYON DEĞİL, 2.5 MİLYON İSTİYORUM…

Yolu yapan yüklenici firmanın evini yıkmak istediğini ileri süren Demircan, 2,5 Milyon TLden aşağıya söz konusu binayı satmayacağını ifade etti.

“Devlet yolun projesini değiştirsin! Benim arsanın yukarısında başka boş araziler var. O arsalar değerlendirilirse devlet daha az para öder.” diyen Demircan,  yol inşaatı sebebiyle karayollarının oğlu Cevdet Demircan’ı mahkemeye verdiğini yalnız evin kendi üzerine olduğunu iddia etti.

“BENİM EVİMİN RUHSATI YOK”

Ruhsatsız olan evi için karayollarının verdiği ücreti kabul etmesinin mümkün olmadığını kaydeden Demircan, şunları söyledi:

“Benim karayollarını mahkemeye verdiğim söyleniyor. Aksine onlar beni mahkemeye verdi. Karayollarının kendi ölçümlerine göre; yerime 19 Bin 500 Bin TL teklifinde bulundular, ben bunu kabul etmedim. Bina yıkılmadan evimin önünden geçecek olan yol için benim talebim 100 Bin TL’dir.  Yalnız Yüklenici firma köprülü kavşağı korumak için istinat duvarı yapmak amacıyla sadece yol bölümünün yeterli olmayacağını, sahibi olduğum binamın da yıkılması gerektiğini ifade etti. Binanın sahibi benim, benimle kimse oturup konuşmadı. Oğlum Cevdet Demircan ile karayolları yetkilileri görüşmüş ve son olarak binaya 550 Bin TL değer biçmişler, tabi bizde bunu kabul etmedik.  Bunun ardından karayolları bizi mahkemeye verdi.

Bina benim, oğlum mahkemeye veriliyor. Ayrıca bize 750 Bin TL teklif edilmedi. Ben devletimize yardımcı olmak istiyorum.  Benim yerimde değil de, üst taraftan başka bir boş arazi var. Yolun projesi değişirse, devletin maliyeti daha da düşer. Sorunda ortadan kalkar”

 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER