En büyük hizmet...

En büyük hizmet sağlığa

En büyük hizmet...

AK Parti MKYK Üyesi Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır  tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sağlık alanında yapılan hizmetlerin insana yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi.

Sağlık hizmetleri alanında yürütülen çalışmalar ülkelerin gelişmişliği  bakımından önemli bir göstergedir.  Son yıllarda ülkemizde birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında yapılan çalışmalar sonrasında önemli bir değişim ve dönüşüm yaşanmaktadır. Artık ülkemiz; hem yetişen sağlık elemanlarının nitelikleri, hem de sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi bakımından dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer almaktadır.  

AK Parti Hükümetleri olarak sağlık alanında hizmet alanları ve hizmet verenleri her bakımdan daha yüksek standartlara kavuşturmak için ciddi reformları hayata geçirildi ve geçirilmeye devam ediyor. Bunlara en iyi örneklerden biri ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’nı büyük bir başarıyla uygulanmasıdır. Şimdilerde ise “Şehir Hastaneleri Projesini” hayata geçirerek her bir vatandaşımızın tam teşekküllü sağlık merkezlerine ulaşımını ve eksiksiz bir şekilde sağlık hizmetlerine kavuşması hedefleniyor.

Kanuni Sultan Süleyman’ın söylediği ve yüzyıllarca dilimizden düşürmediğimiz “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözü sağlığın önemini çok güzel arz ediyor. İnsan sağlığının korunması ve hastaların sağlığına kavuşması için sağlık çalışanlarının gösterdikleri çabaları takdirle karşılıyoruz. Her sağlık çalışanının yeri vazgeçilmezdir. Sağlık çalışanlarımız, vatandaşlarımızın sağlığı konusunda en önemli görevi üstlenmektedir. Bu kutsal görevi özveriyle yerine getiren, sağlığımızın emanetçisi tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER