En yaşlı ağaç yol bekliyor, yol!

Gümeli Beldesindeki porsuk ağacı, turizm sezonunda ziyaretçilerini beklerken, çözülemeyen yol sorunu sebebiyle Turizmde ciddi darbe alıyor.

En yaşlı ağaç yol bekliyor, yol!

Türkiye’de 4 Bin 113 yıllık ağaç olarak tescili yapılan ve en yaşlı ağaç olarak kayıtlara giren  Gümeli Beldesindeki porsuk ağacı, turizm sezonunda ziyaretçilerini beklerken, çözülemeyen yol sorunu sebebiyle Turizmde ciddi darbe alıyor.

TURİZM BALTALANIYOR

Türkiye’nin en yaşlı, dünyanın ise en büyük beşinci ağacı olarak kayıtlara giren ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınırken, yaşanan yol sorunu sebebiyle porsuk ağacı turizmi baltalanıyor.

YOL SORUNU VAR

Ulaşım sorunu nedeniyle beklenenin altına ziyaretçinin gittiği porsuk ağacı, doğaseverlerden yolun aşırı derece bozuk olması sebebiyle gerekli ilgiyi göremiyor.  Turizm bu sebepten ciddi darbe alırken, saklı bahçe olarak adlandırılan bölge de turizm açısından cazibe merkezi olmayı bekliyor.  

EROĞLU BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, porsuk ağacıyla ilgili tanıtım filmini sosyal medya hesabından paylaşarak dikkatleri porsuk ağacına çekerken,  Eroğlu ağaçla ilgili şu bilgileri paylaşmıştı:

“Zonguldak Alaplı İlçesi Gümeli Beledesi’ndeki 4 Bin 113 yaşındaki bu ağaç Dünyanın en yaşlı Porsuk Ağacı ve Türkiyenin en yaşlı ağacı olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda Dünyanın en yaşlı 5 ağacından biri olan Porsuk Ağacının bulunduğu 1.500 dekar alanı tabiat anıtı ilan ediyoruz. 4.113 yaşındaki bu büyüleyici ağacı bütün Dünyaya tanıtacağız”

 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2017, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER