ERDEMİR´DE N´OLUYOR?

Erdemir´de son dönemlerde yaşanan iş kazaları yürekleri ağızlara getiriyor.

ERDEMİR´DE N´OLUYOR?
gundemeregli.com-İş Güvenliği ve iş sağlığı gibi konularda üzerine toz kondurmayan Ülkenin göz bebeği konumunda bulunan işletmelerden biri olan ERDEMİR’de yeni yılın ilk iş kazası yaşanması “ERDEMİR’de neler oluyor?” sorusunu beraberinde getirdi.

Her fırsatta kazaları önlemede eğitimlere büyük önem verdiğini savunan kurumda, 2014’ün daha ilk günlerinde yılın ilk kazasının yaşanması ERDEMİR’de eğitim konularında yapılan çalışmaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İlginç ve yüreklerin ağzına gelmesine neden olan kaza ERDEMİR’e bağlı Montaj Kaynak Atölyesi’nde yaşandı.  Elektrik panosunun bakımını yapan işçi Türkoğlu bu bakımı yaptığı esnada bir anda bilinmeyen bir sebeple patlama meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle işçi Türkoğlu biranda yerde kalarak çeşitli yerlerinden yaralandı.

ERDEMİR’de yaşanan bu olay kurumun iş güvenliğine ve işçi sağlığına verdiği önemi tartışmaya açtı.

---Kısa adı ERDEMİR olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda içersinde bulunan Montaj kaynak atölyesinde patlama meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle bir kişi yaralanırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
   Edinilen bilgiye göre,  ERDEMİR’de işçi olarak çalışan Ramazan Türkoğlu’nun (45)Erdemir Montaj Kaynak Atölyesi’ndeki elektrik panosunda bakım çalışması yaptığı sırada beklenmedik bir şekilde patlama meydana geldi.
   Yaşanan patlamanın etkisiyle elinde yanık oluşarak yaralanan Türkoğlu, kuruluşa ait ambulansa Ereğli devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
   Burada eline gerekli tedavi yapılan Türkoğlu’nun, elektrik akımı nedeniyle kalp elektrosu da çekildi.
   Başka bir sorun tespit edilmeyen işçi, daha sonra taburcu edildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER