EREĞLİ AK PARTİ OYLARIN YENİDEN SAYILMASINI İSTEDİ

EREĞLİ AK PARTİ  OYLARIN YENİDEN SAYILMASINI İSTEDİ
gundemeregli.com-AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Ormanlı, Kandilli ve Gülüç Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği oylarının yeniden sayılması için Kdz. Ereğli İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına müracaatta bulundu.

Beraberinde kalabalık bir partili grubu ile Kdz. Ereğli Adliyesi içersinde bulunan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına gelen Çakır, burada AK Parti’nin hukukçuları tarafından hazırlanan ve Ormanlı, Gülüç ve Kandilli’deki seçimlerde kullanılan Belediye başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği sayımlarının yeniden yapılması noktasında gerekçelerinin sunulduğu dilekçeyi teslim etti.

Çakır itiraz dilekçesi sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada,  “İlk itirazlar için yasal süre tamamlanmadan itirazlarımızı yaptık. Tespit ettiğimiz bazı sandıkları konusunda numarasını vererek bu sandıklara itirazımız oldu.  İlçe Seçim Kurulu bizim Ormanlı, Kandilli ve Gülüç beldelerinde belediye başkanlığı ile belediye meclis listelerinin yeniden sayılması konusundaki kararını iki gün içersinde bizlere bildirecek. Bizlerde bu itirazımızın değerlendirilmesi sonrasında kararımızı vereceğiz. Şayet red edilirse ardından bir iki gün daha itiraz süremiz var. Bu itiraz süremizi de değerlendirip,  Yüksek Seçim Kurulunun vereceği karara göre hareket edeceğiz.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2014, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER