EREĞLİ ÇİN’E AÇILDI

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, gezinin meyvelerini almaya başladı.

EREĞLİ ÇİN’E AÇILDI
gundemeregli.com-Ereğli’de ilk defa Türkiye dışında bir ülkeye ziyaret gerçekleştiren Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, gezinin meyvelerini almaya başladı.

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Çin Halk Cumhuriyeti Gansu Heyeti ile ikili ekonomik işbirliği protokolü imzalayarak bir ilki gerçekleştirdi.

İmza töreninde konuşan Ereğli TSO Başkanı Tetiker Ereğli için iddialı sözler sarf ederken,  Dünya insanlarını birbirlerine yakınlaştıracak olan ticarettir. Bugün burada imzalayacağımız protokol ile ticaretimiz ve çok geçmiş yıllardan gelen dostluğumuzun artacağı inancındayım. Bizde Çin ile her türlü ticareti yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim.

 Kdz. Ereğli’den Kasım ayı başında Çin’e giden 20’yei aşkın TSO heyeti, gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili olumlu dönüşler almaya başladı.

Çin halk Cumhuriyeti Gansu heyeti ile önemli bir imza atan Ereğli TSO ekonomide işbirliği yapma kararını imza altına aldı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından düzenlenen DEİK & CCPIT Gansu İmza Törenine, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Niyazi Özcan, Yönetim kurulu üyesi Mehmet Çivici ve Genel Sekreter Gündüz Acar, Çin Odalar ve Borsalar Birliği Gansu Yetkilisi Che Xiaolin ve çok sayıda işadamı katıldı.

İmza töreni öncesinde konuşan Karadeniz Ereği Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Ereğli’nin güçlü bir şehir olduğunu belirterek,

‘’Karadeniz Ereğli genel olarak sanayiye dayalı bir şehirdir. Sanayiye dayalı üretimler yapılmaktadır. Demir çelik fabrikalarına bağlı olarak boru profil fabrikalarımız vardır. Demir çelik fabrikalarımız olsun, boru profil fabrikalarımız olsun dünya ile bağlı son derece güçlü, ithalat ve ihracatta her zaman güçlüdür ‘’ diye konuştu.

Dünya insanlarının birbirlerine yaklaşmalarında ticaretin önemli bir olgu olduğunu vurgulayan Tetiker, “Dünya insanlarını birbirlerine yakınlaştıracak olan ticarettir. Bugün burada imzalayacağımız protokol ile ticaretimiz ve çok geçmiş yıllardan gelen dostluğumuzun artacağı inancındayım. Bizde Çin ile her türlü ticareti yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Ayrıca Deik’e bu ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.

  Açılış konuşmalarının ardından heyetler arasından ekonomik işbirliği içeren protokoller imzalandı.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2013, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER