EREĞLİ´DE AŞURE İZDİHAMI

EREĞLİ´DE AŞURE İZDİHAMI
gundemeregli.com-Ereğli Belediyesi’nce, aşure dağıtımı gerçekleştirildi.
   Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Devrim Bulvarı’ndaki Abdi İpekçi Sergi Salonu önünde kurulan stantta, aşure dağıtımı öncesi yaptığı konuşmada, Aşure Günü’nün “Yas Günü” olduğunu söyledi.
   Aşure dağıtımını Muharrem Ayı vesilesiyle gerçekleştirdiklerini anlatan Posbıyık, şöyle dedi:
   Bugün aslında yasımız var. Hazreti Hüseyin ve 70 yoldaşının şehit edilişinin yası. Muharrem ayındayız. Yas tutuyoruz. Ama biz yasın yanında geleneklerimizi de yürütüyoruz. Ruhları şad olsun diyoruz. O günlerin felaketini yüreğimizde hissediyoruz. Gelenek, örf ve adetlerimize göre de onlara ithaf etmek üzere aşure hazırladık. Tüm vatandaşlarımıza aşure dağıtmak suretiyle geleneklerimizi sürdürüyoruz. Yas tuttuğumuz bu günü saygıyla duyurmak ve paylaşmak istiyorum.”
   Ereğli Müftü Vekili İzzettin Aşan da Muharrem ayı ve aşure gününün Kerbela olayının yanı sıra bazı önemli gelişmelerin seneyi devriyesi olduğunu hatırlattı.
   Ereğli Belediyesi Mezarlıklar ve Cenaze İşleri Müdürü Metin Avcı tarafından dua yaptırdığı duanın ardından Posbıyık, kazandan vatandaşlara aşure dağıttı. Ardından ise paketler halinde hazırlanmış aşureler vatandaşlar verildi. Bu arada bazı vatandaşların, çok sayıda aşure paketini alarak etkinlik alanından ayrıldığı gözlendi.
Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2013, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER