EREĞLİ´DE BİR EV BOŞALTILDI

EREĞLİ´DE BİR EV BOŞALTILDI
gundemeregli-Zonguldak´ın Ereğli ilçesine bağlı Gökçeler beldesinde, kar yağışı nedeniyle meydana gelen heyelan korkuturken bir ev boşaltıldı, 3 katlı bir eve ise boşatılması için tebligat gönderildi.
Gökçeler beldesi Merkez Mahallesi Şehit Ramazan Erdem Sokakta aşırı kar yağışı nedeniyle çökme meydana geldi. Heyelan nedeniyle Ergün İslam´a ait iki katlı ev boşaltıldı. Heyelan dolayısıyla mahalledeki çatlak ve kaymaların yaşandığı evlerde İl Afet Koordinasyon Kurulunda görevli heyet incelemelerde bulunurken, söz konusu evler için oturulamaz raporu verildi.
Ergün İslam, çökmeler nedeniyle evlerinin zemininde kayma meydana geldiğini belirterek, geçici olarak komşularında kaldıklarını söyledi.
Gökçeler Belediye Başkan Vekili Yılmaz Torun, İl Afet Müdürlüğü´nden bir heyetin beldeye gelerek heyelan nedeniyle çatlak ve kayma olan evlerde incelemelerde bulunduğunu anlattı.
Kayma ve çatlakların olduğu ev sahiplerine gerekli ikazlarda bulunduklarını belirten Torun, şöyle konuştu: Beldemizde yaşanan heyelan nedeniyle İl Afet Müdürlüğünden bir heyet heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. İncelemeler doğrultusunda kayma ve çatlakların yaşandığı evlerde oturulamaz raporu verdiler. Ayrıca 3 katlı bir evde de sıkıntılar oluşmuş, biz de sahiplerine gerekli uyarıları yaptık, söz konusu evlerin çevresinde de güvenlik önlemleri aldık
Öte yandan Kızılay Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Yusuf Oktay, yönetim kurulu üyesi Halil İbrahim Demirbaş ile birlikte beldeye gelerek heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. Gökçeler Belediye Başkan Vekili Yılmaz Torun´unda hazır bulunduğu incelemeler ile ilgili bilgi veren Yusuf Oktay, şunları söyledi: Heyelan nedeniyle bizlere müracaatta bulunan vatandaşlarımız oldu. Biz de söz konusu bölgeye gelerek incelemelerde bulunduk. Birkaç evin oturulamayacak durumda olduğunu gördük. Zonguldak Afet
Koordinasyonundan alınan rapor ile Düzce Afet Koordinasyon Merkezine göndereceğiz. Belediye başkanımızın göstereceği bir yere konteyner yerleştireceğiz.
Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2012, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER