EREĞLİ´DE KANTAR MUAMMA

Ereğli´de kantar konusunda odadan açıklama yapıldı.

EREĞLİ´DE KANTAR MUAMMA
gundemeregli.com-Ereğli-Alaplı arasında bulunan Ulaştırma Bakanlığına ait kantarın Akçakoca ilçesine taşınmasını bekleyen sürücüler yetkililerin bu konuda gerekli girişimlerde bulunmalarını istedi.

Bu konuda 8 yıldır mücadele ettiklerini kaydeden Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, “Bu girişimlerinden hiçbir netice alamdık. Kantarın şehir içerisinde bulunmasından dolayı öğrenci servislerine D4, D2 yetki belgesi soruluyor. Belgesi olmayanlara da yüklü miktarlarda cezalar yazılıyor. Öğrenci servisi yapan araç sahibi üyelerin D4 Yetki belgesi almak için müracaat etmelerine rağmen, ´T.C.Ulaştırma Bakanlığının 2011/KUGM-16 NOLU YOLCU Genelgesinin Kurallar başlıklı (b) maddesinde; Sadece tarifesiz yolcu taşımacılığı yapmak için D4 yetki belgesi düzenlenmez.´ denilmekte ve bu maddeye istinaden D4 Yetki belgesi verilmediği ortada” şeklinde konuştu.

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Ereğli Göktepe mevkiinde bulunan Ulaştırma Bakanlığına ait kantarın mühürlendiğine dikkat çekerek, kantarın kaldırılması için tüm girişimlerin yapılmasını gerektiğini belirtti.

Civelek konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Ereğli-Alaplı arasındaki karayolunun 10. kilometresinde bulunan Karayollarına ait kantar hizmet binası Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlendiğini hatırlatarak, Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak kantarın mevcut yerinden kaldırılarak Akçakoca sınırına taşınması için 8 yıldır mücadele verdiklerini söyledi.

GİRİŞİMLERDEN NETİCE ALAMADIK.

Bu girişimlerinden hiçbir netice alamadıklarının altını çizen Civelek şu görüşlere yer verdi:

“Ereğli Belediyesi’nin Ereğli-Alaplı karayolu üzerinde bulunan kantarı kapatma kararı alması nedeniyle Başkan Halil Posbıyık’a teşekkür ediyorum. Ereğli-Düzce arasındaki karayolunun 10. kilometresinde bulunan Karayollarına ait kantar hizmet binası Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlenerek kapatıldı. Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak kantarın mevcut yerinden kaldırılarak Akçakoca sınırına taşınması için 8 yıldır mücadele veriyoruz. Bu girişimlerinden hiçbir netice alamdık. Kantarın şehir içerisinde bulunmasından dolayı öğrenci servislerine D4, D2 yetki belgesi soruluyor. Belgesi olmayanlara da yüklü miktarlarda cezalar yazılıyor.

“D-4 YETKİSİ BEKLENİYOR”

 Öğrenci servisi yapan araç sahibi üyelerin  D4 Yetki belgesi almak için müracaat etmelerine rağmen, ´T.C.Ulaştırma Bakanlığının 2011/KUGM-16 NOLU YOLCU Genelgesinin Kurallar başlıklı (b) maddesinde; Sadece tarifesiz yolcu taşımacılığı yapmak için D4 yetki belgesi düzenlenmez.´ denilmekte ve bu maddeye istinaden D4 Yetki belgesi verilmediği ortada. Servisçi esnafımızın 75 koltuk kapasiteli özmal taşıtlara sahip olup, 25 bin 500 TL ücret vererek, D2 Yetki belgesi alacak durumu yoktur. Belediyemizin kantarı kapatması şoför esnafımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Çünkü üyelerimiz kantarda kesilen yüksek miktarlarda para cezalarından dolayı mağdur olmuşlardır.

“POSBIYIK’A TEŞEKKÜR”

 Kantarda çalışan memurlar da yasalarda belirtildiği şekilde davranmakta, mecburen yetki belgesi olmadan taşıma yapanlara ceza yazmaktadırlar. Belediyemizin kapatma kararı yerinde bir karar olup, geç bile kalınmıştır. Bundan dolayı şahsım ve şoför esnafımız adına Kdz.Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’a teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Bölge Milletvekillerimizden kantarın bir an önce ilçemizden kaldırılarak, Alaplı-Akçakoca karayolunda uygun bir yere taşınması için gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER