EREĞLİ´NİN SUYU TERTEMİZ

BElediye içme suları sürekli olarak analiz ediliyor. Sular tertemiz.

EREĞLİ´NİN SUYU TERTEMİZ

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediyesi, şehre verdiği içme suyunun tüm hijyenik koşullarının yerine getirildiği belirtilerek suyun sağlıklı ve güvenli olduğu açıklandı.

   Belediye Su İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamasında, DSP Ereğli Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Recep Erdoğan’ın, basın yansıyan, “Kanalizasyon sularının arıtılmadan denize verildiğini biliyor muydunuz?” şeklindeki açıklamasının, “mesnetsiz ve bilgiden yoksun” olduğu ileri sürülürken, analizlerin 5 dakikada bir otomatik olarak kontol edildiği ifade edildi.

 

----Ereğli Belediye’si DSP Ereğli Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Recep Erdoğan’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.
   Erdoğan’ın, basın yansıyan, “Kanalizasyon sularının arıtılmadan denize verildiğini biliyor muydunuz?” şeklindeki açıklamasının mesnetsiz olduğunu açıklayan Belediye Ereğli’de suyun kaliteli ve temiz olduğunu açıkladı.

Belediye Su İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamasında, Kanalizasyon atık sularının fiziksel arıtılması sonrası, Derin Deniz Deşarj Sistemi ile uzaklaştırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
   Söz konusu sistem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul gören ve bu kurumun iznine bağlı olarak çalıştırılan bir sistemdir. Derin Deniz Deşarj Sistemi, ilgili yönetmeliklere bağlı olarak işletilmekte ve belediyemiz tarafından kurulmuş olan ‘Atıksu Online İzleme İstasyonu’ vasıtasıyla da atıksu analizleri otomatik olarak 5 dakikalık periyotlar halinde yapılarak bakanlığa online olarak gönderilmektedir. Alaplı ilçesinde Derin Deniz Deşarj Sistemi projesi yapılmış ve inşaatı halen devam etmektedir.
   
   SU AÇIKLAMASI
   Açıklamada, DSP Belediye Başkan Adayı Erdoğan’ın, “Ereğli de atık su arıtma tesisimiz yok. Musluk suyunu güvenle içebiliyor muyuz? Suyumuz hem pahalı, hem güvenli değil” açıklamasına da yanıt verilerek, şöyle denildi:
   “Ereğli Belediyesi, içme ve kullanma suyu, Delihakkı mevkisinde bulunan keson kuyular ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları içerisinde bulunan içme suyu arıtma tesislerine entegre olmuş, maliyeti belediyemiz tarafından karşılanan tesislerden sağlanmaktadır. Söz konusu sular arıtma tesisindeki birçok üniteden geçerek arıtılmakta ve son olarak da klor ile dezenfeksiyonu yapılarak şebekeye verilip halkın kullanımına sunulmaktadır.
   Kullanıma verilen aşamada ise kontrol izlemesi adı altında her hafta Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Koruma Tüketici Güvenliği Laboratuvarı Daire Başkanlığına bağlı laboratuarlarda ve yine aynı kurum yetkililerince kendi belirledikleri noktalardan numuneler alınarak analize tabi tutulmakta, sonuçları İlçe Kaymakamlığı kanalı ile tarafımıza bildirilmektedir.
   Tüm bu analizlerden de anlaşılacağı üzere, belediyemizin tüketime verdiği sular İçme Suyu Kalite Parametreleri bakımından, hem sağlıklı hem de oldukça güvenlidir.”

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER