EREĞLİ’DE 160 AİLEYE 791 BİN KREDİ VERİLDİ

Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü 2013 yılında 160 aileye 791 Bin TL kredi desteği sağladı. Kredi evini montalatan ormanköylüsüne de verildi.

EREĞLİ’DE 160 AİLEYE 791 BİN KREDİ VERİLDİ
gundemeregi.com-Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Ereğli başta olmak üzere pek çok müdürlüğünde önemli çalışmalara imza attı.

Müdürlük yetkilileri, ORKÖY kapsamında krediler dağıttı, Okullar hayat bulsun projesi gerçekleştirdi ardından kardan dolayı yoları kapanan orman köylüsünün imdadına yetişti.

Yine projeler kapsamında 160 aileye 791 Bin TL kredi dağıtan Orman İşletmesi,  Orman Genel Müdürlüğü nezdinde gerçekleşen ziyaretlerde de Genel Müdür yardımcısı düzeyinde misafirlerine brifing verdi.

Orman Bölge Müdürlüğünün gerek krediler konusunda gerekse orman köylülerin yolları konusunda gösterdiği gayret ve çaba yöre halkı tarafından da büyük memnunlukla karşılandı.

---Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü 2013 yılında 160 aileye 791 Bin TL kredi desteği sağladı.

Bu kredilerden Orman Köylülerinin Kalkındırılmalarının Desteklenmesi (ORKÖY) Projesi kapsamında yararlanan Emirali, Aydınlar, Bayat, Tepeören, Sarıkaya ve Başörendoncılar köyleri kredi bina montolaması başta olmak üzere arıcılık, Güneş enerji sistemleri gibi giderlerde kullandı.

Orman Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan habere göre, sosyal kredi ile ekonomik krediler olmak üzere toplam 160 aileye destek sağlandı. Kredi türlerinin dağılımı ise, Süt Sığırcılığı 5, Arıcılık 16 , Güneş Enerjisi Sistemi 103, Mantolama 36 olmak üzere toplamda 160 aileye 791 Bin 103  TL kredi olarak verildi.

Kredilerden yararlanan Orköy’lülere projelerden oldukça memnun olduklarını söylediler.

OKULLAR HAYAT BULSUN

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Zonguldak‘ta 2 okulun bahçesinde ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliğince Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu ve Şehit Öğretmen Hamza Halit Sülün İlkokulu olmak üzere; bu okulların bahçelerine mazı, servi, kartopu, taflan ve çeşitli süs bitkileri dikildi.

ANLAMLI ZİYARET

Karabük Orman İşletme Şefliği çalışma alanında bulunan Arıcak Köyü, Karabük İşletme Müdürlüğü tarafından ziyaret edildi.

Köy odasında gerçekleştirilen ve Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, İşletme Şefi Kazım Kılıçarslan ve Köy Muhtarı Mehmet Yıldız ile köylü vatandaşların katıldığı toplantıda, gençleştirme çalışmaları, köylülerin orman yolu talepleri ve 2-B arazi çalışmaları hakkında köylülere bilgi verildi.

Arıcak Köyü Muhtarı Mehmet Yıldız, toplantı taleplerini ve davetlerini geri çevirmeyen Karabük Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

KEŞAN KARABÜK’E GELDİ

Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan, beraberindeki Kadastro Mülkiyet Dairesi Başkanı Murat Kalaylı ile birlikte Karabük’e geldi.  

Bölge Müdürü Musa Çelebi tarafından karşılanan Genel Müdür Yardımcısı Kalaylı, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Toplantı Salonunda bir toplantı gerçekleştirdi. Bölge Müdürlüğü Kadastro Mülkiyet Şube Müdürü Ayhan Şenel ve Orman Kadastro Başmühendislerinin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Kadastro Mülkiyet konuları kapsamında yapılan çalışmalar ve bu çalışmalar esnasında karşılaşılan sorunlar ile çözümleri değerlendirildi.

ARAZİ ÇALIŞMASI YAPILDI

Safranbolu İşletme Şefliği çalışma alanında Orman Ekosistemlerini İzleme Şube Müdürü Sıtkı Öztürk, Ege Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Nihal Özel, Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsünden Ahmet Duyar, Orman Koruma Şube Müdürü Mehmet  Pınar ve Safranbolu İşletme Şefi Akgün Karakaya’nın katıldığı bir arazi çalışması yapıldı.

Arazi çalışması; Orman Ekosistemlerinin İzlenmesi amacıyla ülke genelinde yürütülmekte olan Seviye I ve Seviye II Programları kapsamında yürütülen uygulama konularında yapılacak çalışmaların gerçekleştirilmesini sağlamak, uygulama sonuçlarına göre ülke ormanlarının risk haritalarını hazırlatarak raporlamak, risk haritalarına göre tehlikeli orman alanlarını izlemek ve orman ekosistemlerinin sağlık yönünden dengelenmesini sağlamak amacıyla çözümler üretmek için yapıldı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER