EREĞLİ’YE EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL ETTİ

EREĞLİ’YE EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL ETTİ
gundemeregli.com-Dünyanın en yaşlı son Çanakkale Gazisi  Ereğlili Hüseyin  Kaçmaz’ın oğlu Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Çanakkale ilinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Oldukça sıcak ve samimi ortamda gerçekleştirilen iftar yemeğinde Ereğli’yi yine en iyi şekilde temsil eden Kaçmaz, oldukça seçkin davetlinin yer aldığı iftar programının son konuşmacısı olma onurunu yaşadı.

Kürsüde duygu yüklü bir konuşma yapan Kaçmaz,  Çanakkale Destanının 98. Sen-i devriyesinde tüm gazi ve şehitleri rahmetle andığını belirterek şunlar söyledi. Kimi kundaktaki yavrusunu bırakıp koştu cepheye. Kimi eşinden dostundan sevdiğinden ayrıldı geldi.  Kimi nişanlı, kimi evliydi. Kınalı kuzularıydı bağrı yanık anaların. Oğul baba, kardeş, kocaydılar ama hepsinin yüreğinde geride bıraktıkları can parçalarından daha ziyade bir aşk vardı; vatan…

Tarihin gördüğü destansı vatan müdafaalarından biridir. Çanakkale Kara ve Deniz Savaşlarında şanlı tarihimizin en parlak zaferlerinden biri yaşanmış, kahraman askerlerimiz, tam teçhizatlı orduları sahip yedi düvele iman dolu göğüsleriyle siper ederek tarihe geçmişlerdir. Yurdumuzun yanı sıra bugün resmi sınırlarımız dışında kalan topraklarda yaşayan 98 gazi ve şehit torunu, Çanakkale Destanının 98. Sene_i devriyesinde yine o yıllardaki gibi bir ramazan günü buluşuyor.  Aziz şehitlerimizi dualarla anıyor ve ebedi hatıralarını ilelebet yaşatacak bir çınar dikiliyor.  Bugün üzerinde yaşadıkları farklı ülkelerden getirdikleri toprak, yıllar sonra atalarının birlikte vurulup düştüğü topraklarla karşılıyor. Dikilen o ulu çınarda vatan oluyor.

Programın tertibi ve organizasyonunda emeği geçen Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a ilgi ve katkılarından dolayı şükranlarımızı arz ederken, davetimize icabet eden saygıdeğer şehit ve gazi yakınlarına da teşekkürlerimizi sunuyor, aziz şehitlerimizin huzurunda bir kez daha saygı ve hürmetle eğiliyoruz. “ şeklinde konuştu.

Çanakkale Savaşı esnasında askerlerin kumanyası olan buğday, kırık çorba ve kara ekmekten oluşan  kumanya ile iftarını açan davetliler o günleri yaşadı.

 AB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sontop, Ak Parti İl Yöneticileri ile ve 10 bini aşkın davetli katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2013, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER