"EVET" yürüyüşü yapıldı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Zonguldak İl Temsilciliği tarafından hazırlanan “Türkiye İçin Evet Yürüyüşü” etkinliği yapıldı.

"EVET" yürüyüşü yapıldı

İstasyon Caddesinden başlayan “Türkiye İçin Evet Yürüyüşü” Madenci Anıtı’nda son buldu.  Yürüyüşe, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Ak Parti Kadın Kolları Züleyha Arıman, TÜGVA üyeleri ve Ak Partililer katıldı.

Grup adına basın açıklaması Türkiye Gençlik Vakfı üyesi Tolga Erkan, okuyarak şunları söyledi:

“Öncelikle, milletimizin kaderinin tayin edileceği tarihe sayılı günler kala, iç ve dış düşmanlarımıza ülkemize sahip çıktığınızı göstermek için ‘Evet’ diye haykıran siz vatan sevdalılarına şükranlarımızı sunuyoruz. Her şey akar: Su, tarih, yıldız, insan ve fikir. Oluklar çift, birinden nur akar birinden kir. Türkiye Cumhuriyeti’nin istikrar ve bekası için oy kullanacağımız bu kaotik dönemde, milletimizin cesur şairi Necip Fazıl, bizden ta yıllar öncesinde bugünü öngörmüş gibi çok açık bir seçim yapmamızı istiyor: Nur’un tarafında mıyız, yoksa kirin mi?”

“FETÖ VE BUNLARIN 30 SENEDİR YARDAKÇILIĞINI YAPAN PKK, BİRLEŞMİŞ ‘HAYIR’DA HAYIR VAR DİYORLAR”

Düşmanlarımız dedik… Dışta, bütün kılıçlarını kuşanmış, aziz milletimize ve çizilmiş sınırlara hapsolmadan dünyanın tüm mazlumlarına hamilik yapan devletimize karşı haçlı mücadelesine girişmiş batı; içte, 15 Temmuz’da dış düşmanlarla birlik olup, Türk halkını kendi tankı ve tüfeğiyle vurmaya cüret etmiş FETÖ ve bunların 30 senedir yardakçılığını yapan PKK, birleşmiş ‘hayır’da hayır var diyorlar.  Biz, hayrın ve şerrin yalnızca Allah’tan geldiğine inanarak ezilmiş, sömürgeleştirilmiş tüm coğrafyaların ümidi olan liderimizi çıktığı yolda yalnız bırakmamak için ‘evet’ diyoruz. 1960’ta Demokrat Parti, 1971’de Adalet Partisi, 1980’de Milliyetçi Cephe, 1997’de Refah-Yol hükümetlerine karşı askeri darbe gerçekleştirmek suretiyle ülke yönetimini ele geçiren cuntacılar, ortaya koyduğu iradeyle özüne dönmeye çalışan millete bin bir türlü zulmü reva görmüşlerdi. İşte 55 senedir oynanan bu oyun, 15 Temmuz gecesi vatanına sevdalı milyonlar ve onların “Bugüne kadar halkın gücünün üzerinde bir güç tanımadım” diyen lideri Recep Tayyip Erdoğan tarafından bozuldu. Ülkemizin kaderini bir daha halkına saldıran, devlet kurumlarını işgal eden, gençleri ve liderleri asan, hapseden ve şehit eden vatan hainlerine bırakmamak ve öz vatanımızda parya olmamak için ‘evet’ diyoruz”

“DAVAMIZ İÇİN; DOĞRULACAĞIZ, EVRİLECEĞİZ, DEVRİLECEĞİZ AMA EĞRİLMEYECEĞİZ”

“Binlerce yıllık devlet geleneğimizde var olan liderlik yerine, başka medeniyetlerden devşirilme parlamenter sistemle serpilmesi için önünde hiçbir engel olmayan Türkiye Cumhuriyeti, kavgalara ve krizlere mahkum edildi. Çift başlılık, milletin vekillerinin görevlerini yapmalarına engel olmakla kalmadı, “ Vefalı Milletimizin” şahlanması her seferinde Çankaya tarafından veto edildi. Şimdi bizler, her türlü gerici ve durdurmacı müdahaleye karşı bu ülkenin gerçek sahiplerinin arasından çıkacak milli liderlerimizle sonuna kadar yürümek için [#]evet diyoruz. Yüzyıllardır dünya coğrafyasında fetih yapan, icat bulan, liderlik yapan gençler en son 15 Temmuz’da ‘Zaman bendedir ve mekan bana emanettir’ dediler ve doğdukları vatanın savunmasında en ön saflarda şehit oldular. Şimdi, onların bıraktığı sancağı bizler devralacağız. Davamız için; doğrulacağız, evrileceğiz, devrileceğiz ama eğrilmeyeceğiz. Zafer için; emek vereceğiz, kulak vereceğiz ve ‘evet’ diyeceğiz”.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2017, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER