FACİADA ÖLENLER DEFNEDİLDİ

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde, geçen Çarşamba gecesi çıkan yangında hayatlarını kaybeden yaşlı çift son yolculuğuna uğurlandı.

FACİADA ÖLENLER DEFNEDİLDİ
gundemeregli.com Gökçebey ilçesinin Saraçlar köyünde geçen gün gece saat 02:00 sıralarında çıktı. Ahşap evde kalan 77 yaşındaki Satılmış Çakıroğlu ile eşi 69 yaşındaki Asiye Çakıroğlu yanarak yaşamlarını yitirdi. Köy sakinleri tarafından fark edilen yangın itfaiyeye bildirildi. Gökçebey, Devrek ve Çaycuma ilçelerinden gelen itfaiye ekiplerinin yangını söndürmesinin ardından hayatlarını kaybedenler hastane morguna götürüldü. Yangında ahşap evin altındaki ahırda 1 büyükbaş hayvan olmak üzere 4 tavuk yanarak telef oldu. 
Yangını gece saatlerinde gören Satılmış Çakıroğlu’nun yeğeni Naide Çakıroğlu, şöyle konuştu: “Gece olunca yattım. Yangını gördüğümde saat 02:00 idi. Muhtara haber verdim. Çıkan yangında alevler benim evime de geldi. İtfaiye çıkan yangını söndürdü ama amcam ve yengem maalesef yanarak ölmüş. Yangında büyükbaş hayvanlar ile tavuklar da telef oldu.” 
Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan ise üzücü olay yaşandığını belirterek şunları söyledi: “İlçemize bağlı Saraçlar köyünde gece bir yangın ihbarı aldık. İtfaiye ekibimiz hemen yangın mahalline gitti. Köye gittiğimizde ev ahşap olduğu için yangının çatıyı sardığını gördük. Ekiplerimiz hemen yangına müdahale etti. Ev ahşap olduğu için çatısı çökmüştü. Ekiplerimiz çok çaba sarf etti. Komşu evlere yangının sıçramaması için mücadele verildi. Yavaş yavaş yanan yangın bir anda parlayınca içeride olan yaşlı kadınla eşini kurtaramadık. Yetkililer yangının devam ederken dumanın içeridekileri boğduğunu söyledi. Çatı da çökünce cesetler alevlerin içinde kalıyor. Allah rahmet eylesin. İlçemiz için üzücü bir olay. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz.” 
Yangında hayatlarını kaybeden Çakıroğlu çifti için Gökçebey ilçe merkezinde bulunan evinin önünde Kur´an-ı Kerim okundu. Yaşlı çiftin çocukları ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Saraçlar köyü aile mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Özel İdare Müdürü İzzet Turpçu, Milli Eğitim Şube Müdürü Fazıl Aytaş, yakınları, dostları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çakıroğlu çiftinin 7 çocuğu olduğu belirtildi. Çıkan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER