FAZLA YOLCU SAVRULMAYI ÖNLEDİ!!!

onguldak Şoförler Odası Başkanı Osman Bahar, fazla yolcunun savrulmayı önlediğini öne sürdü.

FAZLA YOLCU SAVRULMAYI ÖNLEDİ!!!
gundemeregli.com-Zonguldak’ta geçtiğimiz günlerde bir kişinin öldüğü 40 kişinin de yaralandığı kaza ile ilgili olarak açıklama yapan şoförler odası başkanı ilginç bir gerçeği hatırlattı. 

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Muslu beldesinde Özel Halk Otobüsünün bahçeye devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 40 kişi de yaralanmıştı. 23 kişilik midibüsten kazada 40 yolcu çıkması tepkilere yol açmıştı. Kazanın, frenlerin sisteminde arıza nedeniyle meydana geldiği belirtilmişti.

Olayın ardından yaşanan olumsuzlukları aktaran Zonguldak Şoförler Odası Başkanı Osman Bahar, makamında basın toplantısı düzenledi. Ulaşımda yaşanan eksiklikleri anlatan Başkan Bahar, ilginç bir gerçeği de hatırlattı.

Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinden kalkan özel halk otobüsünün, Türkali köyünden de fazla yolcu aldığını aktaran Başkan Bahar, fazla yolcunun kazada savrulmayı önlediğini hatırlattı. Otobüs şoförlerinin fazla yolcu almasının kabul edilebilir yanı olmadığını, fazla yolcu alınmasını da tasvip etmediğini belirten Bahar, “Kazada savrulma olmamıştır. Fazla yolcu olduğu için savrulma olmadığından dolayı daha aza düştü. Eğer normal koltuk sayısında olsaydı, savrulmadan mütevelli tasvip etmemekle beraber olan gerçeği söylüyorum. Daha ağır yaralamalar olabilirdi. Fazla yolcu alınmasını savunmuyorum. Fakat ölüm sebebi aza düşmüştür” diye konuştu.

En az taşıma ücretinin Zonguldak’ta alındığını anlatan Başkan Bahar, ucuz rekabet sebebiyle kalitesiz hizmet verildiğini de sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2013, 06:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER