FRENİ BOŞALDI, 7 ARACA VURARAK DURDU

Ereğli´de freni boşalan araç 7 araca vurarak durdu.

FRENİ BOŞALDI, 7 ARACA VURARAK DURDU
gundemeregli.com-
Ereğli ilçesinde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’de (ERDEMİR) gece vardiyasından çıkan işçileri taşıyan minibüsün freni boşaldı. Minibüs yaklaşık 500 metre kayarken park halindeki 7 araca vurarak durabildi.
Kdz. Ereğli ilçesinde ERDEMİR’de gece 24.00 vardiyasından çıkan işçileri taşıyan Erdem Yiğit (36) idaresindeki 67 LK 370 plakalı minibüsün Bağlık Mahallesi Hacı Abdurrahman Sokak’ta ki rampayı çıktığı sırada frenleri patladı. İçinde yaklaşık 25 ERDEMİR işçisinin bulunduğu minibüs hızla geri geri kaymaya başladı. Bu sırada yol kenarında park halinde bulunan otomobillere vuran minibüs şoförünün dikkati sayesinde uçurumdan aşağı uçmaktan son anda kurtuldu. İşçi servisi yol kenarında park halinde bulunan panelvan bir minibüse çarparak durabildi. Park halinde 7 araca vurduktan sonra durabilen minibüsteki işçiler kazadan yara almadan kurtuldular. Kazanın büyük olduğu endişesiyle olay yerine 3 ayrı ambulans sevk edildi. Kazada hafif şekilde yaralanan işçi servisinin şoförü Erdem Yiğit 112 sağlık görevlilerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulans ile Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Minibüs şoförünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kaza sırasında başka bir minibüste bulunan ERDEMİR işçisi Yusuf Arslan, işçi servisinin bayırı çıktığı sırada kar temizliği yapan greyder ile karşılaştığını ve frene bastığında ise frenlerinin boşalarak geri geri kaymaya başladığını söyledi. Büyük bir kaza atlattıklarını dile getiren Yusuf Arslan “Minibüsün yukarıdan dönüp buraya girmesi büyük bir mucize. Minibüs işçi servisiydi ve içerisi tamamen doluydu. ERDEMİR’de çalışan arkadaşlarımız vardı içerisinde. Gece vardiyasından çıkmışlardı” dedi.
Mahalle sakinlerinden Şükrü Özmen ise minibüsün freni boşalınca park halindeki araçlara vurarak aşağı geldiğini belirterek “Şoför direksiyonu çevirerek buraya vuruyor. Yoksa aşağıya uçuyormuş. Minibüs baya sürüklendi. 3-4 tane pert olan araba var” diye konuştu.
Kaza yapan işçi servisinden inen işçiler evlerine yürüyerek giderken, araçları zarar görenler ise büyük bir şaşkınlık yaşadılar.
Polis kaza ile ilgili olarak soruşturma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2013, 07:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER